Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 3. januar 2012

Landbrød med øl

Her er et virkeligt godt brød. 
Øl og 3 hævninger inden bagningen, giver virkelig god smag til brødet og en god krumme.
Lyst øl og juleøl gør brødet bittert så der skal mere sukker til end i almindelige brød. Bruger du malt øl behøver du kun 1/3 del sukker.
et stort brød
1 mørk, lys, jule eller maltøl
1 dl. varmt vand
½ pk. Gær
125 g. groft speltmel eller fuldkornshvedemel
½ spsk. salt
3 spsk. honning eller sirup
½ dl. neutral olie
600 g. hvede eller speltmel

Bland øl og vand og smulder gæren deri. 
Tilsæt det grove mel og rør til gæren er opløst. 
Tilsæt salt og honning. 
Lad dejen stå og forhæve i ½ time- til dejen bobler. 
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør dejen ensartet. 
Ælt resten af melet i dejen og ælt dejen godt. 

Lad dejen hæve i 2 timer. 
Ælt dejen igennem og form dejen til et brød. 
Lad brødet hæve på bageplade i ca. 45 minutter.
Bag brødet i ovnen ved 200 grader i 30 – 35 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar