Her er et virkeligt godt brød.
Øl og 3 hævninger inden bagningen, giver virkelig god smag til brødet og en god krumme.
Lyst øl og juleøl gør brødet bittert så der skal mere sukker til end i almindelige brød. Bruger du malt øl behøver du kun 1/3 del sukker.
1 mørk, lys, jule eller maltøl
1 dl. varmt vand
½ pk. Gær
125 g. groft speltmel eller fuldkornshvedemel
½ spsk. salt
3 spsk. honning eller sirup
½ dl. neutral olie
600 g. hvede eller speltmel
Bland øl og vand og smulder gæren deri.
Tilsæt det grove mel og rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt og honning.
Lad dejen stå og forhæve i ½ time- til dejen bobler.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør dejen ensartet.
Ælt resten af melet i dejen og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve i 2 timer.
Ælt dejen igennem og form dejen til et brød.
Lad brødet hæve på bageplade i ca. 45 minutter.
Bag brødet i ovnen ved 200 grader i 30 – 35 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar