Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 3. december 2011

Norske Klejner

Julekager der ikke er sunde men utroligt lækre :-)
ca. 20 store.
1½ dl. mælk
50 g. gær
100 g. smør
2 æg
50 g. rørsukker
1 spsk. vanillesukker eller en tsk. vanillepulver
1 tsk. kardemomme
500 g. hvede eller speltmel
Palmin kokosfedt til kogning ½ kg.
Pynt:
150 g, floursukker
citronsaft og fintrevet citronskal

Lun mælken og rør mælken sammen med gæren. 
Rør smør, æg og sukker i mælken. 
Kom vanille, kardemomme og det meste af melet i dejen og rør det godt sammen. 
Kom det sidste mel i og ælt godt. 
Stil dejen til hævning i ½ time.
Rul dejen ud til 1 cm. tykkelse og skær dejen ud i firkanter med en kniv og lav et snit i midten. 
Klejnerne skal være ca. 10 x 4 cm 
Træk den ene ende af klejnen igennem snittet – det er at vride klejner :-)
Kog klejnerne lysebrune i palminen der er smeltet i en lille gryde. 
Kog klejnerne en af gangen og vend dem med en gaffel undevejs. 
Husk at palminen er meget varm. Bag klejnerne lysebrune. 
Klejnerne skal ca. have 2 – 3 minutter på hver side. 
Læg klejnerne på et fedtsugende papir-køkkenrulle eller lignende. 
Pynt: Rør floursukker med citronsaft og citronskal til glasur og smør glasuren på de lune klejner. 
Spis klejnerne frisklavede så smager de bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar