Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 3. december 2011

Norske Klejner

Julekager der ikke er sunde men utroligt lækre :-)
ca. 20 store.
1½ dl. mælk
50 g. gær
100 g. smør
2 æg
50 g. rørsukker
1 spsk. vanillesukker eller en tsk. vanillepulver
1 tsk. kardemomme
500 g. hvede eller speltmel
Palmin kokosfedt til kogning ½ kg.
Pynt:
150 g, floursukker
citronsaft og fintrevet citronskal

Lun mælken og rør mælken sammen med gæren. 
Rør smør, æg og sukker i mælken. 
Kom vanille, kardemomme og det meste af melet i dejen og rør det godt sammen. 
Kom det sidste mel i og ælt godt. 
Stil dejen til hævning i ½ time.
Rul dejen ud til 1 cm. tykkelse og skær dejen ud i firkanter med en kniv og lav et snit i midten. 
Klejnerne skal være ca. 10 x 4 cm 
Træk den ene ende af klejnen igennem snittet – det er at vride klejner :-)
Kog klejnerne lysebrune i palminen der er smeltet i en lille gryde. 
Kog klejnerne en af gangen og vend dem med en gaffel undevejs. 
Husk at palminen er meget varm. Bag klejnerne lysebrune. 
Klejnerne skal ca. have 2 – 3 minutter på hver side. 
Læg klejnerne på et fedtsugende papir-køkkenrulle eller lignende. 
Pynt: Rør floursukker med citronsaft og citronskal til glasur og smør glasuren på de lune klejner. 
Spis klejnerne frisklavede så smager de bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar