Julekager der ikke er sunde men utroligt lækre :-)
1½ dl. mælk
50 g. gær
100 g. smør
2 æg
50 g. rørsukker
1 spsk. vanillesukker eller en tsk. vanillepulver
1 tsk. kardemomme
500 g. hvede eller speltmel
Palmin kokosfedt til kogning ½ kg.
Pynt:
150 g, floursukker
citronsaft og fintrevet citronskal
Lun mælken og rør mælken sammen med gæren.
Rør smør, æg og sukker i mælken.
Kom vanille, kardemomme og det meste af melet i dejen og rør det godt sammen.
Kom det sidste mel i og ælt godt.
Stil dejen til hævning i ½ time.
Rul dejen ud til 1 cm. tykkelse og skær dejen ud i firkanter med en kniv og lav et snit i midten.
Klejnerne skal være ca. 10 x 4 cm
Træk den ene ende af klejnen igennem snittet – det er at vride klejner :-)
Kog klejnerne lysebrune i palminen der er smeltet i en lille gryde.
Kog klejnerne en af gangen og vend dem med en gaffel undevejs.
Husk at palminen er meget varm. Bag klejnerne lysebrune.
Klejnerne skal ca. have 2 – 3 minutter på hver side.
Læg klejnerne på et fedtsugende papir-køkkenrulle eller lignende.
Pynt: Rør floursukker med citronsaft og citronskal til glasur og smør glasuren på de lune klejner.
Spis klejnerne frisklavede så smager de bedst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar