Det smager virkeligt godt med hjemmelavet kogt rødkål, især når den også er krydret :-)
2 rødløg eller almindelige løg
2 æbler
2 laurbærblade
50 g. smør eller plantemargarine
4 spsk. vineddike
4 spsk. rørsukker – efter smag
4 spsk. solbær eller ribssaft
1 tsk. nellike stødt
½ tsk. allehånde.
salt-peber
Befri kålen for de yderste grove blade.
Skær stokken fra og snit kålen så fint som du har lyst til. Jeg kan godt lide at den er lidt grofthakket.
Skær løgene i tynde ringe.
Skræl æblerne og del dem, fjern kernehus og skær dem i tynde både eller stykker.
Smelt fedtstof i en gryde og kom løg, kål og æbler i gryden og rør rundt i 3 – 4 minutter.
Tilsæt vineddike, laurbærblade, sukker, saft, nellike, allehånde, lidt salt og peber.
Rør rundt i kålen og læg låg på gryden.
Lad kålen stå og simre ved svag varme i en time.
Rør i kålen indimellem.
Smag kålen til med eventuelt mere salt, sukker og peber og tag laurbærbladene op af kålen.
Kan serveres til alt, hvad du vil servere kogt rødkål til. Koldt eller varmt. Kan sagtens fryses ned.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar