Smager rigtig godt, også til karryretter eller når du vil
lave ris anderledes end du plejer ;-)
1 spsk.olivenolie
½ tsk. gurkemeje
6 hele kardemommekapsler knust – eller 1 - 1½ tsk.
stødt kardemomme
1 tsk. korianderfrø
1 fed hvidløg
200 g. ris- dem du bedst kan lide
4 dl. grøntsagsboullion
1 dl. yoghurt natural, creme fraiche eller sojafløde
1 dl. yoghurt natural, creme fraiche eller sojafløde
3 spsk. ristede solsikkekerner
3 spsk. sesamfrø ristede
salt – peber
Pynt:
Persille hakket
Varm olien og svits gurkemeje, kardemomme, koriander,
hvidløg i et minut.
Kom ris og boullion i gryden.
Læg låg på og lad risene småkoge til de er møre.
Tilsæt eventuelt mere vand, så risene ikke koger tørre.
Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande i 2 - 3 minutter.
Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande i 2 - 3 minutter.
Rør
yoghurt og de ristede kerner og frø i risene.
Smag risene til med
salt – peber og pynt med hakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar