Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 29. december 2011

Rugbrødskage med Bærflødeskum

En kage der smager fantastisk godt.
Hvedeallergikere kan også være med her
8 personer.
3 æg delt i blomme og hvider
150 g. rørsukker
125 g. mørkt rugbrød (uden hvedemel i) blendet eller revet fint
1 spsk. rismel, eller spelt/ hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Bærflødeskum:
300 g. friske eller optøede bær gerne blandet, ribs, jordbær, solbær, blåbær, brombær eller hvad du har
50 g. rørsukker,  smag dig frem til om der skal mere i.
2½ dl. piskefløde pisket til tykt flødeskum
Pynt: 
50 g. mørk chokolade groft eller fintrevet

Pisk æggeblommer og sukker hvidt. 
Rør det revet rugbrød i. 
Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og rør det i dejen. 
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i dejen. 
Kom dejen i en form eller et rundt ovnfast fad beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader. 
Afkøl kagen.
Kom sukkeret i bærrene  og smag til med eventuelt lidt mere sukker. 
Vend bærrene i flødeskummet. 
Kom bærflødeskummet ovenpå kagebunden og pynt med det revet mørke chokolade.
Rugbrødskagebunden kan også deles i to og fyldet kan lægges imellem bundene og ovenpå, som en lagkage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar