En kage der smager fantastisk godt.
8 personer.
3 æg delt i blomme og hvider
150 g. rørsukker
125 g. mørkt rugbrød (uden hvedemel i) blendet eller revet fint
1 spsk. rismel, eller spelt/ hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Bærflødeskum:
300 g. friske eller optøede bær gerne blandet, ribs, jordbær, solbær, blåbær, brombær eller hvad du har
50 g. rørsukker, smag dig frem til om der skal mere i.
2½ dl. piskefløde pisket til tykt flødeskum
Pynt:
50 g. mørk chokolade groft eller fintrevet
Pisk æggeblommer og sukker hvidt.
Rør det revet rugbrød i.
Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og rør det i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i dejen.
Kom dejen i en form eller et rundt ovnfast fad beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Afkøl kagen.
Kom sukkeret i bærrene og smag til med eventuelt lidt mere sukker.
Vend bærrene i flødeskummet.
Kom bærflødeskummet ovenpå kagebunden og pynt med det revet mørke chokolade.
Rugbrødskagebunden kan også deles i to og fyldet kan lægges imellem bundene og ovenpå, som en lagkage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar