Lækre brød der kan bages på pande eller over bål.
12 stk.
1 dl. mælk eller sojamælk
10 g. gær
1 dl. vand
½ spsk. natron
½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 300 g. hvedemel eller speltmel.
Lun mælken lidt.
Rør gæren i.
Tilsæt vand, natron, salt, olie og melet.
Ælt dejen igennem og lad den hæve 2 timer.
Del dejen i 12 stykker og rul dem ud i ½ cm. tykkelse.
Bag brødene på en varm pande 2 – 3 minutter på hver side.
Spis brødene med det samme eller gem dem i et viskestykke til senere på dagen, hvor de kan varmes op på pande eller i ovn.
Hej Lue
SvarSletHvorfor er der natron i bollerne, og kan det undværes? Jeg vil gerne bage dem på en ferie bor jrg ikke har adgang til en ovn.
Kh Kristina