Rigtig god sensommer ret med en mild smag.
4 - 5 personer
25 g. smør eller olie
Et drys muskatnød
300 g. champignon
2 store løg
olivenolie
1 dl. fløde eller sojafløde
1 dl. hasselnødder
3 spsk. havregryn
3 spsk. rasp
2 æg eller 2 spsk. hørfrø pisket i 6 spsk. vand
persille eller dild til drys
Spidskålene deles hver i 4 dele og de groveste stokke skæres fra.
Kålen lægges i kogende vand og koger 5 minutter.
Vandet hældes fra og kålen snittes groft.
Smør smeltes i en gryde og kålen vendes rundt i smørret indtil det er næsten mørt med lidt bid.
Der tilsættes revet muskatnød.
Champignon og løg hakkes og svitses i olie og blandes med fløde, havregryn, rasp, finthakkede nødder og æg. Tilsæt salt, peber.
Halvdelen af kålen kommes i et smurt ovnfast fad.
Champignon – nødde farsen lægges ovenpå og resten af kålen fordeles over igen.
Læg låg på eller folie og bag retten ved 200 grader i ½ time.
Server retten drysset med hakket persille eller masser af frisk dild og tomatsalat eller gulerodsråkost med citrondressing
Ingen kommentarer:
Send en kommentar