Til fest, til skovturen, madpakken og en dag hvor det skal være nemt at spise.
en bradepandefuld
Bund;
1½ dl. vand
1 dl. mælk
50 g. gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
2 æg
5 spsk. rapsolie
Fyld;
1kg. løg
4 spsk. olivenolie
½ l. creme fraiche
2½ dl. mælk ellersoyamælk
4 æg
1 spsk. paprika eller kommen eller fennikelfrø
Salt – peber
Rør gær ud i vand og mælk og tilsæt salt og sukker.
Pisk olie og æg sammen og tilsæt det til dejen.
Rør melet i dejen og ælt den godt.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
Ælt igen og rul dejen ud til bradepandestørrelse med en kant.
Kom dejen i bradepanden, prik den med en gaffel og lad den hæve i en time. Lav fyldet imens; Skær løgene i tynde ringe og svits dem i olien uden at de bliver brune. Køl løgene af.
Fordel løgene på dejbunden.
Pisk creme fraiche, mælk, æg og krydderier sammen og hæld æggemassen over løgene.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 45 minutter
Skær tærten ud i firkanter og server med en stor skål salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar