Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 10. august 2011

Et pebret Brød

- eller en krydret historie :-)
Et godt brød til supper.
1½ dl. mælk eller sojamælk
1½ dl. håndvarmt vand
1 pk. gær
2 tsk. salt
3 spsk. olie eller smør
200 g. fuldkornsmel eller grahamsmel
Ca. 300 g. hvede eller speltmel
1 spsk. kvaste madagaskarpeberkorn og 1 spsk. knuste  peberkorn  eller 
1 spsk. kardemomme eller 
1 spsk. finthakket chili eller 
2 spsk. spidskommen

Rør gæren ud i vand og mælk. 
Tilsæt salt, olie og fuldkornsmelet der er blandet med krydderierne. 
Rør det sammen. 
Ælt dejen med så meget hvedemel som den kan tage og lad dejen hæve i ¾ time. 
Ælt dejen igennem og form dejen til et brød der sættes på en bageplade. 
Rids brødet og lad det hæve i ½ time. 
Bag brødet ved 180 grader i ca. ½ time. 
Er du i tvivl, så tag brødet ud af ovnen, vend det om og bank på det i bunden, lyder det hult, er det færdigt, ellers skal det have lidt længere tid :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar