- eller en krydret historie :-)
1½ dl. mælk eller sojamælk
1½ dl. håndvarmt vand
1 pk. gær
2 tsk. salt
3 spsk. olie eller smør
200 g. fuldkornsmel eller grahamsmel
Ca. 300 g. hvede eller speltmel
1 spsk. kvaste madagaskarpeberkorn og 1 spsk. knuste peberkorn eller
1 spsk. kardemomme eller
1 spsk. finthakket chili eller
2 spsk. spidskommen
Rør gæren ud i vand og mælk.
Tilsæt salt, olie og fuldkornsmelet der er blandet med krydderierne.
Rør det sammen.
Ælt dejen med så meget hvedemel som den kan tage og lad dejen hæve i ¾ time.
Ælt dejen igennem og form dejen til et brød der sættes på en bageplade.
Rids brødet og lad det hæve i ½ time.
Bag brødet ved 180 grader i ca. ½ time.
Er du i tvivl, så tag brødet ud af ovnen, vend det om og bank på det i bunden, lyder det hult, er det færdigt, ellers skal det have lidt længere tid :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar