Nu er det højsæson for friske blommer, så server denne kage, når der er en god anledning.
1 lagkage
6 meget store friske blommer eller flere små, der skal være så mange blommer, at de kan dække 2 lagkagebunde, du kan også bruge frosne skåret i tynde både.
½ dl. cognac
1 – 2 spsk. rørsukker
100 g. marcipan
2 æggehvider
3 spsk. rørsukker
½ l. piskefløde
Blommerne skæres ud og lægges i en skål med cognac i mindst 4 timer, gerne længere tid.
Rør rundt i det en gang imellem.
Denne blanding smages til med sukker. Blommerne lægges imellem de 3 lagkagebunde, der er dryppet med cognac saften.
Udrul en cirkel på størrelse med lagkagebundene af marcipanen imellem to stykker opklippede fryseposer, så det ikke hænger i.
Marcipanen lægges på lagkagen.
Æggehviderne piskes stive og smages til med sukker.
Æggehvidemassen kommes øverst på kagen.
Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 17-20 minutter til den er lysebrun.
Piskefløden piskes til flødeskum og serveres til den lune kage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar