Har du en rest grøntsager i grøntsagsskuffen, så brug dem i denne ret – det kan være løg, champignon, porrer, peberfrugt, fennikel, tomater uden for mange kerner eller revet kartoffel. Det kan også være en rest af grøntsagsretten fra i går du bruger.
Brødene er rigtig gode til supper, til mellemmåltider, med i madpakken og som en del af en middag.
Brødene er hurtige og nemme at lave, da de ikke skal hæve.
Fyld;
150 - 200 g. grøntsager. Her har jeg brugt champignon og ½ hakket løg
50 g. flødeost
2 spsk. persille eller dild
½ tsk. paprika eller anden krydderi der passer til grøntsagerne
salt – peber
Skær champignon eller grøntsagerne ud i skiver eller grove stykker.
Svits grøntsagerne i 3 minutter og tilsæt ost, persille og krydderier.
Smag det til.
Dej;
1 dl. A 38, ymer eller creme fraiche
50 g. plantemargarine
50 g. revet ost
100 g. grahamsmel eller speltgrahamsmel
100 g. hvedemel eller speltmel
Pensling; 1 sammenpisket æg med 1 spsk. vand og drys af sesamfrø
Bland alle ingredienserne og ælt dejen til den slipper skålen.
Del dejen i 8 boller som rulles ud som ”pandekager”.
Kom ca. 2 spsk. af grøntsagsfyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel af dejen over.
Pres kanten sammen med en gaffel.
Pensl brødene med æg og drys med sesamfrø.
Bag brødene ved 180 grader i 17 – 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar