Et godt hvedebrød med smag.
1½ dl.mælk
1½ dl. varmt vand
3 spsk. rapsolie
75 g. revet ost
1 tsk. salt
3 spsk. purløg eller dild tørret eller det dobbelte frisk
50 g. grahamsspeltmel eller grahamsmel
50 g. knækkede rugkerner
400 g. hvedemel eller speltmel
et sammenpisket æg
birkes til drys
Rør gæren ud i mælken og vandet.
Tilsæt ost, salt, purløg, rugkerner, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt resten af melet – det som dejen kan tage og stadig være blank og smidig.
Del dejen i 21 boller der sættes tæt på en bageplade.
Lad brødet hæve 30 – 40 minutter.
Pensl brødet med æg og drys med birkes,
lad brødet hæve i 15 minutter.
Bag brødet ved 200 grader i 15 – 20 minutter, til det er lysebrunt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar