Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 4. august 2011

Brydebrød med ost og birkes

Et godt hvedebrød med smag.
50 g.gær
1½ dl.mælk
1½ dl. varmt vand
3 spsk. rapsolie
75 g. revet ost
1 tsk. salt
3 spsk. purløg eller dild tørret eller det dobbelte frisk
50 g. grahamsspeltmel eller grahamsmel
50 g. knækkede rugkerner
400 g. hvedemel eller speltmel
et sammenpisket æg
birkes til drys

Rør gæren ud i mælken og vandet. 
Tilsæt ost, salt, purløg, rugkerner, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt resten af melet – det som dejen kan tage og stadig være blank og smidig. 
Del dejen i 21 boller der sættes tæt på en bageplade. 
Lad brødet hæve 30 – 40 minutter.
Pensl brødet med æg og drys med birkes, 
lad brødet hæve i 15 minutter. 
Bag brødet ved 200 grader i 15 – 20 minutter, til det er lysebrunt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar