Boller eller brød med meget fyld af valnødder, rosiner og anis gør dem til noget helt særligt og meget lækre!
Et stort brød eller 16- 18 boller
3 dl. lunken vand
½ dl. olivenolie
1 spsk. salt
1 spsk. anisfrø lidt stødte
125 g. rosiner
75 g. valnødder groft hakkede
200 g. grahamsmel eller grov speltmel
100 g. rugmel
ca. 250 g. spelt- eller hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt, olie, salt, valnøder, rosiner, anis, grahamsmel og rugmel.
Rør det sammen og tilsæt derefter så meget af hvedemelet, som dejen kan tage, imens du ælter dejen.
Lad dejen hæve en time.
Form dejen til boller eller et stort rundt brød.
Efterhæv ½ -3/4 time.
Bag bollerne 15 -18 minutter ved 200 grader eller brødet ved 250 grader i 10 minutter og ved 200 grader i 30 minutter
Server med smør eller til en af retterne herfra bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar