Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 22. juli 2011

Bradepandebrød med hørfrø

Et dejligt brød til det hele, morgen, middag, aften og indimellem - og når der er mange gæster :-)
Ca. 20 - 25 brødfirkanter
2½ dl hørfrø
2½ dl kogende vand
50 g. gær
4 dl. lunkent mælk eller soyamælk
75 g. smeltet smør eller olie
1 spsk. salt
2 spsk. sirup eller honning
2 spsk. kommen
300 g sigtemel eller 150 g. rugmel og 150 g. hvede eller speltmel
ca. 400 g. hvedemel eller speltmel

Kom hørfrøene i en skål og hæld det kogende vand over og lad blandingen afkøle. 
Rør gæren ud i det lunkne mælk hvor smøret er smeltet i – husk det kun skal være lunkent, når gæren røres i. 
Kom salt, sirup, kommen, hørfrøblandingen der er afkølet i og rør det rundt. 
Kom det meste af melet i og ælt dejen godt. 
Lad dejen tage så meget mel, af den er god at ælte og lad dejen hæve i ½ time
Ælt dejen og rul den ud så den passer i størrelse med bradepanden. 
Kom den i bradepande der er dækket af bagepapir og skær dejen ud i firkanter. Lad dejen efterhæve i 20 minutter. 
Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 til 30 minutter. 
Lad brødet afkøle og bræk brødet ud i firkanter ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar