Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 22. juli 2011

Bradepandebrød med hørfrø

Et dejligt brød til det hele, morgen, middag, aften og indimellem - og når der er mange gæster :-)
Ca. 20 - 25 brødfirkanter
2½ dl hørfrø
2½ dl kogende vand
50 g. gær
4 dl. lunkent mælk eller soyamælk
75 g. smeltet smør eller olie
1 spsk. salt
2 spsk. sirup eller honning
2 spsk. kommen
300 g sigtemel eller 150 g. rugmel og 150 g. hvede eller speltmel
ca. 400 g. hvedemel eller speltmel

Kom hørfrøene i en skål og hæld det kogende vand over og lad blandingen afkøle. 
Rør gæren ud i det lunkne mælk hvor smøret er smeltet i – husk det kun skal være lunkent, når gæren røres i. 
Kom salt, sirup, kommen, hørfrøblandingen der er afkølet i og rør det rundt. 
Kom det meste af melet i og ælt dejen godt. 
Lad dejen tage så meget mel, af den er god at ælte og lad dejen hæve i ½ time
Ælt dejen og rul den ud så den passer i størrelse med bradepanden. 
Kom den i bradepande der er dækket af bagepapir og skær dejen ud i firkanter. Lad dejen efterhæve i 20 minutter. 
Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 til 30 minutter. 
Lad brødet afkøle og bræk brødet ud i firkanter ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar