Et dejligt brød til det hele, morgen, middag, aften og indimellem - og når der er mange gæster :-)
2½ dl hørfrø
2½ dl kogende vand
50 g. gær
4 dl. lunkent mælk eller soyamælk
75 g. smeltet smør eller olie
1 spsk. salt
2 spsk. sirup eller honning
2 spsk. kommen
300 g sigtemel eller 150 g. rugmel og 150 g. hvede eller speltmel
ca. 400 g. hvedemel eller speltmel
Kom hørfrøene i en skål og hæld det kogende vand over og lad blandingen afkøle.
Rør gæren ud i det lunkne mælk hvor smøret er smeltet i – husk det kun skal være lunkent, når gæren røres i.
Kom salt, sirup, kommen, hørfrøblandingen der er afkølet i og rør det rundt.
Kom det meste af melet i og ælt dejen godt.
Lad dejen tage så meget mel, af den er god at ælte og lad dejen hæve i ½ time
Ælt dejen og rul den ud så den passer i størrelse med bradepanden.
Kom den i bradepande der er dækket af bagepapir og skær dejen ud i firkanter. Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 til 30 minutter.
Lad brødet afkøle og bræk brødet ud i firkanter ved servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar