Ravioli er en dejlig måde at spise pasta på, og fyldet kan varieres alt efter lyst og fantasi.
4 personer
1 spsk. olivenolie
1 løg finthakket
2 fed hvidløg presset
½ hakket chili finthakket
- eventuelt tilsæt en håndfuld tørret arame tang( de tynde strimler)
- eventuelt tilsæt 4 friske brændenældetopskud hakkede
2 mindre squash eller en større groftrevet
400 g friske tomater eller 1 ds. hakkede
500 g. Ravioli friske med ost eller spinat fyld ( evt. købte)
30 g. mandler eller nødder hakkede
2 spsk. græskarkerner
Svits løg, hvidløg og chili i olien i 3 minutter.
Tilsæt squash og svits videre i 3 minutter.
Hæld tomaterne, tang og brændenælde i.
Lad saucen simre i 10 minutter.
Smag til med peber og salt.
Ravioli med oste / spinat fyld ;
300 g. Durum, hvede eller spelt mel (5 dl)
1 dl. vand
1 – 2 spsk olivenolie
2 æg
Evt. lidt salt
Til pensling: æggehvide eller vand
Fyld; Revet ost/ ricotta ost og/ eller spinat der lige er vendt på panden i 1 minut, krydret med peber, lidt salt og oregano
Sigt melet og læg det i en bunke på køkkenbordet eller i en stor skål.
Pisk vand og æg let sammen og hæld blandingen ved midt i melet.
Ælt dejen, til den er blank, elastisk og lidt sej.
Hvis den er for sej tilsættes lidt mere vand. Er den for fugtig tilsættes lidt mere mel. Dejen bliver sejere og nemmere at arbejde med, hvis den får lov at hvile 30 minutter før udrulning, dæk den med et fugtigt klæde.
Rul dejen ud og skær den ud i firkanter, alt efter hvor store du vil have dine ravioli.
Kom ost og eller spinat fyldet midt på dej firkanterne.
Pensl med æggehvide i kanten og læg en dej firkant ovenpå og tryk sammen i kanten rundt.
Kog dem i 4- 5 minutter i kogende vand med lidt salt.....
Den kogte ravioli vendes i tomatsaucen
Server med hakkede mandler eller nødder og græskarkerner som drys.
Frisk ravioli smager virkeligt godt... prøv det :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar