Da jeg så denne opskrift måtte jeg prøve det – for den er så anderledes :-)
Det er en fugtig svampet chokoladekage med kakaosovs, som smager bedst når den serveres lige fra ovnen, varm i dybe skåle med vanillieiskugler ovenpå – evt. som dessert efter grillmad, eller ved bålet en god sommeraften :-)
4 – 6 personer
1 tsk. bagepulver
4 store spsk. kakao.
300 g. rørsukker
1 og enkvart dl. mælk eller soyamælk
1 æg
50 g. smør smeltet
1 tsk. vanillepulver
½ l. kogende vand
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør et lille ildfast fad eller form.
Bland mel og 2 spsk. kakao i en skål.
Rør 125 g sukker i.
Bland mælk, æg , smør og vanille i en anden skål og hæld det over i melet og rør det lige sammen.
Hæld blandingen i det smurte fad.
Opløs resten af sukkeret i det kogende vand og rør resten af kakaoen i og pisk det sammen.
Hæld kakaovæsken oven i fadet forsigtigt ved at hælde det ned over bagsiden af en ske, ned over dejen.
Bag desserten i ca. 40 minutter.
Servere chokoladekagen varm med noget af sovsen til, frisk frugt og vanille is ovenpå
Ingen kommentarer:
Send en kommentar