Mest for oliven elskere :-)
Et brød
50 g. gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ca. 450 g. mel
1 dl. hakkede sorte oliven uden sten
1 fed hvidløg knust
3 spsk. hakket oregano tørret eller det dobbelte friskt
1 dl. blendede oliven sorte uden sten
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt olie, salt og sukker.
Kom halvdelen af melet, de hakkede oliven, hvidløg og oregano i dejen.
Ælt dejen blank med så meget mel den kan tage.
Ælt dejen igennem.
Del dejen i to og udrul dejen til to cirkler ca. 20 cm i diameter.
Læg den ene dejcirkel på bageplade.
Fordel de blendede oliven over dejcirklen dog ikke helt ud til kanten.
Læg den anden dejcirkel over og tryk sammen i kanten.
Efterhæv i 20 minutter.
Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar