200 g. smør
250 g. rørsukker
5 æg
250 g. kogte, skrællede og moste kartofler
¼ tsk. salt
300 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
Saft og revet skal af en økologisk citron og en økologisk appelsin
Flourmelis til drys eller 30 g. høvlet mørk chokolade
Rør smør med sukker til det er let og luftigt, tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør ind imellem.
Rør de kogte kartofler i sammen med salt
Bland mel, bagepulver og sigt det i dejen
Tilsæt appelsinsaft, citronsaft og skræl.
Rør dejen sammen.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen ad 3 gange.
Hæld dejen i en bradepandeform ca. 25 x35 cm evt. foret med bagepapir.
Bag kagen i forvarmet ovn i ca. 3 kvarter ved 180 grader.
Pynt med drysset flourmelis eller høvlet mørk chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar