Har du en rest kogte kartofler og nogle æg - så lav en æggekage. For mig er det her indbegrebet af sommermad.
4 personer
1 spsk. kartoffelmel
2½ dl. mælk
1 løg finthakket
Ca. 350 g. kartofler skivede og kogte
Salt –peber
1 bundt purløg
3 store tomater skivede
¾ salatagurk i skiver
1 stor rød peberfrugt i skiver
Server med rugbrød og sennep
Kartoffelmel piskes sammen med et æg, derefter tilsættes resten af æggene og mælken og det piskes sammen.
I en stor pande svitses løget i 1 spsk. rapsolie, de kogte skivede kartofler lægges ovenpå.
Der drysses med salt og peber.
Æggemælkemassen hældes over og der steges for sagte varme under låg. Undervej stikkes i æggekagen og kanten løsnes, så det flydende løber ind under æggekagen.
Når massen er stivnet, vender du æggekagen ved hjælp af låget eller et stort fad, og lader æggekagen glide tilbage på panden, så bunden vender opad på æggekagen, og steger æggekagen videre, til den også er stegt på den anden siden.
Æggekagen drysses med rigeligt hakket purløg og serveres med tomat, agurk og peberfrugt i skiver, ristet rugbrød og sennep
Æggekagen drysses med rigeligt hakket purløg og serveres med tomat, agurk og peberfrugt i skiver, ristet rugbrød og sennep
Ingen kommentarer:
Send en kommentar