Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 2. juli 2011

Chokoladepandekager med chokolade sauce og bær

På en regnvejrsdag som i dag med fødselsdag, måtte det blive til chokoladepandekager med det hele i steden for lagkage :-)
16 pandekager
250 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
1 tsk. natron
60 g. rørsukker
130 g. mørk chokolade grofthakket
2½ dl. mælk eller soyamælk
2½ dl. piskefløde
2 æg letpiskede
30 g. smør smeltet
3 æggehvider piskede stive
Flødeskum eller vanille is.
Chokoladesauce;
130 g. mørk chokolade
 1½ dl piskefløde

Mel, kakao, bagepulver og natron røres sammen. 
Rør sukker og hakket chokolade i. 
Rør mælk, fløde, æg og smeltet smør sammen i en anden skål og pisk det lidt efter lidt i melblandingen. 
Lad dejen stå i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive. 
Kom 1/3 del af hviderne i dejen og rør det ud. 
Vend derefter resten af hviderne i dejen.
Varm en pande og pensl den med smør. 
Hæld ½ dl dej på panden af gangen og bag pandekagerne og hold dem varme på en tallerken under et viskestykke.
Kom chokoladen der er hakket til saucen i en gryde og bland det med piskefløden.
Varm det op på laveste blus. 
Saucen skal bare varmes så chokoladen er smeltet ud i fløden.
Server pandekagerne med chokoladesaucen  og is eller flødeskum samt friske bær :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar