På en regnvejrsdag som i dag med fødselsdag, måtte det blive til chokoladepandekager med det hele i steden for lagkage :-)
16 pandekager
250 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
1 tsk. natron
60 g. rørsukker
130 g. mørk chokolade grofthakket
2½ dl. mælk eller soyamælk
2½ dl. piskefløde
2 æg letpiskede
30 g. smør smeltet
3 æggehvider piskede stive
Flødeskum eller vanille is.
Chokoladesauce;
130 g. mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Mel, kakao, bagepulver og natron røres sammen.
Rør sukker og hakket chokolade i.
Rør mælk, fløde, æg og smeltet smør sammen i en anden skål og pisk det lidt efter lidt i melblandingen.
Lad dejen stå i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive.
Kom 1/3 del af hviderne i dejen og rør det ud.
Vend derefter resten af hviderne i dejen.
Varm en pande og pensl den med smør.
Hæld ½ dl dej på panden af gangen og bag pandekagerne og hold dem varme på en tallerken under et viskestykke.
Kom chokoladen der er hakket til saucen i en gryde og bland det med piskefløden.
Varm det op på laveste blus.
Saucen skal bare varmes så chokoladen er smeltet ud i fløden.
Server pandekagerne med chokoladesaucen og is eller flødeskum samt friske bær :-D
16 pandekager
250 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
1 tsk. natron
60 g. rørsukker
130 g. mørk chokolade grofthakket
2½ dl. mælk eller soyamælk
2½ dl. piskefløde
2 æg letpiskede
30 g. smør smeltet
3 æggehvider piskede stive
Flødeskum eller vanille is.
Chokoladesauce;
130 g. mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Mel, kakao, bagepulver og natron røres sammen.
Rør sukker og hakket chokolade i.
Rør mælk, fløde, æg og smeltet smør sammen i en anden skål og pisk det lidt efter lidt i melblandingen.
Lad dejen stå i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive.
Kom 1/3 del af hviderne i dejen og rør det ud.
Vend derefter resten af hviderne i dejen.
Varm en pande og pensl den med smør.
Hæld ½ dl dej på panden af gangen og bag pandekagerne og hold dem varme på en tallerken under et viskestykke.
Kom chokoladen der er hakket til saucen i en gryde og bland det med piskefløden.
Varm det op på laveste blus.
Server pandekagerne med chokoladesaucen og is eller flødeskum samt friske bær :-D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar