Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 2. juli 2011

Chokoladepandekager med chokolade sauce og bær

På en regnvejrsdag som i dag med fødselsdag, måtte det blive til chokoladepandekager med det hele i steden for lagkage :-)
16 pandekager
250 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
1 tsk. natron
60 g. rørsukker
130 g. mørk chokolade grofthakket
2½ dl. mælk eller soyamælk
2½ dl. piskefløde
2 æg letpiskede
30 g. smør smeltet
3 æggehvider piskede stive
Flødeskum eller vanille is.
Chokoladesauce;
130 g. mørk chokolade
 1½ dl piskefløde

Mel, kakao, bagepulver og natron røres sammen. 
Rør sukker og hakket chokolade i. 
Rør mælk, fløde, æg og smeltet smør sammen i en anden skål og pisk det lidt efter lidt i melblandingen. 
Lad dejen stå i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive. 
Kom 1/3 del af hviderne i dejen og rør det ud. 
Vend derefter resten af hviderne i dejen.
Varm en pande og pensl den med smør. 
Hæld ½ dl dej på panden af gangen og bag pandekagerne og hold dem varme på en tallerken under et viskestykke.
Kom chokoladen der er hakket til saucen i en gryde og bland det med piskefløden.
Varm det op på laveste blus. 
Saucen skal bare varmes så chokoladen er smeltet ud i fløden.
Server pandekagerne med chokoladesaucen  og is eller flødeskum samt friske bær :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar