Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 30. januar 2012

Grove Kartoffelboller med rosiner

Dejligt med grove boller og god smag. Du kan vælge at lave et brød af dejen.

50 g. gær
2 dl. mælk eller vand
1 dl juice eller mælk
2 tsk salt.
80 g rosiner
200 g. fintrevne rå kartofler
2 spsk. sirup
1 tsk olie
250 g. kamutfuldkornsmel eller fuldkornsspeltmel
400g. hvedemel eller speltmel 
æg til pensling

Opløs gæren i væsken. 
Rør salt, rosiner, kartofler i og derefter så meget af melet som dejen kan tage så det bliver en blank og smidig dej. 
Lad dejen hæve i en time.
Ælt dejen igen og form dejen til boller eller et brød 
Efterhæv i ½ time på bageplade. 
Pensel eventuelt med sammenpisket æg og bag bollerne i 15 -17 minutter og brødet ca. 30 -35 minutter ved 180 grader.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. De er også rigtig gode - god fornøjelse med at bage dem:-)

      Slet
  2. Ja godt set - der skal bruges 50 g. gær... Tak for det :-)

    SvarSlet