En dejlig måde at spise linser på
4 personer
300 g. eller 4 dl. grønne linser
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg hakket fint
1 løg hakket
3 cm. frisk ingefærrod skrællet og fintrevet
1 tsk. stødt koriander
3 tsk. karry
1 dåse kokosmælk
2 - 3dl. vand
lidt cayennepeber
salt
saft fra ½ citron
Topping: persille hakket
Svits løg i olien i 2 minutter.
Tilsæt hvidløg, karry, koriander, ingefær og svits det lige kort med.
Kom kokosmælk og de skyllede linser i gryden.
Kom så meget vand i gryden, at det dækker linserne.
Lad retten stå og simre i ca. 40 minutter.
Rør i gryden undervejs og tilsæt mere vand, så retten ikke koger tør.
Smag linseretten til med lidt cayenne, citronsaft og salt.
Server kokoslinserne med rigeligt hakket persille som drys.
4 personer
Linser i kokos, her med bagte krydrede kartoffelbåde |
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg hakket fint
1 løg hakket
3 cm. frisk ingefærrod skrællet og fintrevet
1 tsk. stødt koriander
3 tsk. karry
1 dåse kokosmælk
2 - 3dl. vand
lidt cayennepeber
salt
saft fra ½ citron
Topping: persille hakket
Svits løg i olien i 2 minutter.
Tilsæt hvidløg, karry, koriander, ingefær og svits det lige kort med.
Kom kokosmælk og de skyllede linser i gryden.
Kom så meget vand i gryden, at det dækker linserne.
Lad retten stå og simre i ca. 40 minutter.
Rør i gryden undervejs og tilsæt mere vand, så retten ikke koger tør.
Smag linseretten til med lidt cayenne, citronsaft og salt.
Server kokoslinserne med rigeligt hakket persille som drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar