Et grahamsbrød der kan spises til det hele.
Spiralen lavet af kakao i dejen er for sjov, for at gøre brødet mere festligt :-)
½ pk. gær
2 dl. mælk eller juice
25 g. smør eller olie
1 dl. vand kogende
1dl. vand koldt
1 tsk. salt
250 g. grahamsmel
300 - 350 g. hvede eller speltmel
3 spsk. kakao
Rør mælk og vand sammen, så væsken er håndvarm.
Smulder gæren i væsken.
Smør, salt og grahamsmel æltes i dejen.
Tilsæt det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og tilsæt eventuelt mere mel.
Lad dejen hæve ½ time.
Ælt dejen og del dejen i 2 dele.
Ælt den ene dejklump med kakao, lidt af gangen så det bliver æltet ind i dejen.
Rul den mørke dej ud i en firkant, med lidt mel strøet ud på bordet.
Gør det samme med den lyse dej.
Læg den mørke dej ovenpå den lyse og rul dejen til en pølse med den lyse dej yderst.
Form pølsen som et brød og læg brødet på bageplade.
Lad brødet hæve ½ time.
Bag brødet ved 180 grader i ca. 35 – 40 minutter.
Afkøl brødet på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar