Super lækre madpandekager :-)
3 personer – ca. 6 - 7 pandekager med fyld
100 g. hvede eller speltmel
1 dl. creme fraiche eller yoghurt naturel
3 spsk. vand
1 spsk. olie
200 g. spinat frisk eller optøet fra frost, hakket
lidt muskatnød revet
salt – peber
Fyld:
1 spsk. olie
3 forårsløg eller en stor porre i tynde skiver
225 g. hytteost
4 spsk. creme fraiche eller yoghurt naturel
50 g. revet ost
1 æg
125 g mandler hakket
2 spsk. persille hakket
6 spsk. majskorn
Lidt cayennepeber
Topping:
50 g. revet ost
Serveres med citronbåde
Pandekagedejen: Bland mel og salt i en skål.
Pisk æg, creme fraiche, vand og olie sammen i en anden skål.
Kom æggeblandingen i melet lidt efter lidt imens du rører.
Rør spinaten i og kryder med muskat og peber.
Cremefyld: Svits løg i olien et par minutter og kom dem i en skål.
Rør hytteost, creme fraiche og revet ost sammen.
Kom æg, mandler, majs og persille i osteblandingen.
Kom løget i cremeblandingen og smag til med salt og cayenne.
Bag pandekagerne: Smør en pande med olie og kom 4 spsk. spinatdej på panden, lad dejen fordele sig ud over panden, ved at vippe med den. ,
Steg pandekagerne i ca. 3 minutter.
Vend pandekagerne og lad dem stege ca. 2 minutter på den anden side.
Kom pandekagerne på en tallerken.
Kom fyld på pandekagerne og fold dem sammen på midten.
Smør et fad eller en bradepande og læg pandekagerne ved siden af hinanden i fadet.
Kom resten af fyldet i pandekagerne så noget af det kan ses.
Drys med revet ost.
Bag de fyldte pandekager ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Server Spinat pandekagerne sammen med citronbåde og eventuelt kogte ris og en tomatsalat
det ser lækkert ud og underligt ud og godt ud.
SvarSlet