Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 22. januar 2012

Artiskok Tærte

En virkeligt dejlig tærte med en fin smag
4 personer
Tærtebund:
160 g. hvede eller speltmel
2 spsk. knækkede rugkerne
2 fed hvidløg knust
75 g. smør
3 spsk. koldt vand
lidt salt
Fyld:
2 spsk. olivenolie
1 løg skåret i tynde både
1 glas artiskokhjerter evt. marinerede, eller 10 artiskokhjerter
100 g. revet ost
50 g. gorgonzola ost
2 æg
1 spsk. tørret rosmarin
1½ dl. mælk eller soyamælk

Tærtebund: Bland mel og salt, rugkerner og hvidløg. 
Kom smørret i melet og ælt godt. 
Saml dejen med vandet. 
Rul dejen ud så den passer til tærteformen. 
Kom dejen i formen og prik den med en gaffel. 
 
Fyldet: Svits løget i olie i 2 – 3 minutter. 
Kom de afdryppede artiskokhjerter i gryden og svits dem med i 2 minutter.
Tag gryden fra varmen. 
Bland de to slags ost med æg, rosmarin og mælk. 
Rør oste blandingen i artiskok blandingen. 
Kryder med salt og peber. 
Kom artiskok –osteblandingen i tærteformen. 
Bag tærten ved 180 grader i 25 minutter. 
Tærten kan spises både varm og kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar