Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 22. januar 2012

Artiskok Tærte

En virkeligt dejlig tærte med en fin smag
4 personer
Tærtebund:
160 g. hvede eller speltmel
2 spsk. knækkede rugkerne
2 fed hvidløg knust
75 g. smør
3 spsk. koldt vand
lidt salt
Fyld:
2 spsk. olivenolie
1 løg skåret i tynde både
1 glas artiskokhjerter evt. marinerede, eller 10 artiskokhjerter
100 g. revet ost
50 g. gorgonzola ost
2 æg
1 spsk. tørret rosmarin
1½ dl. mælk eller soyamælk

Tærtebund: Bland mel og salt, rugkerner og hvidløg. 
Kom smørret i melet og ælt godt. 
Saml dejen med vandet. 
Rul dejen ud så den passer til tærteformen. 
Kom dejen i formen og prik den med en gaffel. 
 
Fyldet: Svits løget i olie i 2 – 3 minutter. 
Kom de afdryppede artiskokhjerter i gryden og svits dem med i 2 minutter.
Tag gryden fra varmen. 
Bland de to slags ost med æg, rosmarin og mælk. 
Rør oste blandingen i artiskok blandingen. 
Kryder med salt og peber. 
Kom artiskok –osteblandingen i tærteformen. 
Bag tærten ved 180 grader i 25 minutter. 
Tærten kan spises både varm og kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar