En virkeligt dejlig tærte med en fin smag
4 personer
160 g. hvede eller speltmel
2 spsk. knækkede rugkerne
2 fed hvidløg knust
75 g. smør
3 spsk. koldt vand
lidt salt
Fyld:
2 spsk. olivenolie
1 løg skåret i tynde både
1 glas artiskokhjerter evt. marinerede, eller 10 artiskokhjerter
100 g. revet ost
50 g. gorgonzola ost
2 æg
1 spsk. tørret rosmarin
1½ dl. mælk eller soyamælk
Tærtebund: Bland mel og salt, rugkerner og hvidløg.
Kom smørret i melet og ælt godt.
Saml dejen med vandet.
Rul dejen ud så den passer til tærteformen.
Kom dejen i formen og prik den med en gaffel.
Fyldet: Svits løget i olie i 2 – 3 minutter.
Kom de afdryppede artiskokhjerter i gryden og svits dem med i 2 minutter.
Tag gryden fra varmen.
Bland de to slags ost med æg, rosmarin og mælk.
Rør oste blandingen i artiskok blandingen.
Kryder med salt og peber.
Kom artiskok –osteblandingen i tærteformen.
Bag tærten ved 180 grader i 25 minutter.
Tærten kan spises både varm og kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar