En suppe der smager virkeligt godt, og vindruerne søde smag komplementerer fint den godt krydrede suppe.
4 personer
10 fed hvidløg hakket
350 g. kikærter der er udblødt i 8 timer og kogt i ca. 50 minutter. Eller 1 dåse kogte kikærter
1.5 l kogende vand
1 stort løg skåret i små tern
4 gulerødder, skrællet og skåret i små tern
1 selleriknold, skrællet og skåret i små tern
salt –peber
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk.stødt tørret koriander
1 tsk. paprika
saft fra ½ citron
persille eller koriander hakket
Eventuelt 1 klase blå vindruer.
Kikærterne laver jeg altid en stor portion af, efter at de har stået i blød i vand i mindst 8 timer. Når Kikærterne har kogt ca. en time, køler jeg dem af og kommer dem portionsvis i fryseposer og fryser dem ned til senere brug.
Hvidløg, løg, gulerødder og selleri svitses i olie i et par minutter.
Skru ned for varmen, så grøntsagern kan stå og simre i 20 minutter under låg. Rør i grøntsagerne indimellem.
Kom kikærter, paprika, spidskommen, koriander i grøntsagerne sammen med vandet.
Lad suppen koge et par minutter.
Tag halvdelen af grøntsager og kikærter op i en blender, eller så du kan mose dem.
Kom de moste grøntsager tilbage i suppen.
Varm suppen op og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Halver vindruerne og hak det grønne drys.
Server Suppen med drys af persille og halverede druer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar