Dejlig vinterdessert!
6 personer
½ kg. Tørrede frugter uden tilsat sukker:
Svedsker,
Abrikoser - brug her de usvovlede dvs. dem der er meget mørkeorange,
Figner - klip stilken af,
æbleringe,
ananas stykker,
mango stykker,
eller hvad du har, eller kan få fat i :-)
Svedsker,
Abrikoser - brug her de usvovlede dvs. dem der er meget mørkeorange,
Figner - klip stilken af,
æbleringe,
ananas stykker,
mango stykker,
eller hvad du har, eller kan få fat i :-)
100 g. rosiner
1 citron økologisk, fintrevet skal og saft
1 appelsin økologisk, fintrevet skal og saft
3 stk. kryddernelliker
1 stang kanel stor eller to små
et nip stødt peber
Topping: Ristede mandelflager, creme faiche eller sojaflødeskum og et lille drys kanel
Kom alle frugterne i en gryde.
Hæld så meget vand ved at frugterne er dækket ca. 1 liter.
Tilsæt citron og appelsin skal og saft, kryddernelliker, kanel og peber.
Bring gryden i kog ved kraftig varme.
Skru ned for varmen og lad frugterne simre i 20 – 25 minutter under låg.
Indtil frugterne er blevet møre.
Øs frugten i en serveringsskål og hæld kogelagen over frugterne.
Lad frugtkompotten afkøle.
Kompotten kan holde sig 14 dage i køleskabet... hvis det er nødvendigt ;-)
Ved servering drys ristede mandelflager over frugten og server sammen med creme fraiche og et lille drys kanel.
Kompot er også godt oven på morgen havregrøden - her sammen med kanel, hakkede mandler og lidt blåbær.
Kompot er også godt oven på morgen havregrøden - her sammen med kanel, hakkede mandler og lidt blåbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar