Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. januar 2012

Frugtkompot med tørrede frugter

Dejlig vinterdessert!
6 personer

½ kg. Tørrede frugter uden tilsat sukker:
Svedsker,
Abrikoser - brug her de usvovlede dvs. dem der er meget mørkeorange,
Figner - klip stilken af,
æbleringe,
ananas stykker,
mango stykker,
eller hvad du har, eller kan få fat i :-)
100 g. rosiner
1 citron økologisk, fintrevet skal og saft
1 appelsin økologisk, fintrevet skal og saft
3 stk. kryddernelliker
1 stang kanel stor eller to små
et nip stødt peber

Topping: Ristede mandelflager, creme faiche eller sojaflødeskum og et lille drys kanel

Kom alle frugterne i en gryde.
Hæld så meget vand ved at frugterne er dækket ca. 1 liter. 
Tilsæt citron og appelsin skal og saft, kryddernelliker, kanel og peber. 
Bring gryden i kog ved kraftig varme. 
Skru ned for varmen og lad frugterne simre i 20 – 25 minutter under låg. 
Indtil frugterne er blevet møre. 
Tag kanelstang og kryddernelliker op af gryden. 
Øs frugten i en serveringsskål og hæld kogelagen over frugterne. 
Lad frugtkompotten afkøle.  
Kompotten kan holde sig 14 dage i køleskabet... hvis det er nødvendigt ;-)
Ved servering drys ristede mandelflager over frugten og server sammen med creme fraiche og et lille drys kanel.


 Kompot er også godt oven på morgen havregrøden  - her sammen med kanel, hakkede mandler og lidt blåbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar