Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. januar 2012

Frugtkompot med tørrede frugter

Dejlig vinterdessert!
6 personer

½ kg. Tørrede frugter uden tilsat sukker:
Svedsker,
Abrikoser - brug her de usvovlede dvs. dem der er meget mørkeorange,
Figner - klip stilken af,
æbleringe,
ananas stykker,
mango stykker,
eller hvad du har, eller kan få fat i :-)
100 g. rosiner
1 citron økologisk, fintrevet skal og saft
1 appelsin økologisk, fintrevet skal og saft
3 stk. kryddernelliker
1 stang kanel stor eller to små
et nip stødt peber

Topping: Ristede mandelflager, creme faiche eller sojaflødeskum og et lille drys kanel

Kom alle frugterne i en gryde.
Hæld så meget vand ved at frugterne er dækket ca. 1 liter. 
Tilsæt citron og appelsin skal og saft, kryddernelliker, kanel og peber. 
Bring gryden i kog ved kraftig varme. 
Skru ned for varmen og lad frugterne simre i 20 – 25 minutter under låg. 
Indtil frugterne er blevet møre. 
Tag kanelstang og kryddernelliker op af gryden. 
Øs frugten i en serveringsskål og hæld kogelagen over frugterne. 
Lad frugtkompotten afkøle.  
Kompotten kan holde sig 14 dage i køleskabet... hvis det er nødvendigt ;-)
Ved servering drys ristede mandelflager over frugten og server sammen med creme fraiche og et lille drys kanel.


 Kompot er også godt oven på morgen havregrøden  - her sammen med kanel, hakkede mandler og lidt blåbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar