En dejlig suppe :-D
4 personer
3 spsk. olivenolie
2 løg hakkede
3 fed hvidløg, finthakket
1 peberfrugt hakket
½ tsk tørret chili
2 dåser gode tomater hakket, eller når det er sæson 8 store solmodne tomater hakket
225 g. brød eller god bolle, gerne grovbolle skåret i tern
1 liter kogende vand
Ca. 1 spsk. grøntsagsboullion
- eventuelt 2 tsk. tørret brændenælde( kan købes i supermarkeder) er et godt mineraltilskud
- eventuelt en lille håndfuld tørret arame tang. Der er en tang i tynde strimler, der har en blid havsmag - skåret i mindre strimler. Tang bruger jeg tit i retter, hvor der også er løg og tomat i, for så kan jeg også få hjemmeboende børn til at spise det, så kan de ikke smage tangen. Tang er et vigtigt kosttilskud at få en gang imellem.
Hvidløgsbrød:
4 store skiver brød eller 4 boller halverede
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg knust
eventuelt revet ost ca. 25 g.
Løg, hvidløg og peberfrugt svitses i olie ca. 3 minutter.
Tilsæt tomater og chili.
Lad retten simre i 5 minutter.
Rør boullion, vand og brødterninger i suppen.
Kom tørret brændenælde og arametang i suppen.
Lad suppen småkoge indtil suppen er tyk, ca. 15 minutter.
Lav i mellemtiden hvidløgsbrødene:
Rist brødene/ bollerne på en brødrister eller i ovn.
Dryp olie ud over brødene, kom hvidløg på og gnid det udover brødet.
Drys ost over brødet og grill eller bag brødene i 2 – 3 minutter i ovnen, så osten er smeltet.
Server suppen sammen med brødene :-)
4 personer
3 spsk. olivenolie
2 løg hakkede
3 fed hvidløg, finthakket
1 peberfrugt hakket
½ tsk tørret chili
2 dåser gode tomater hakket, eller når det er sæson 8 store solmodne tomater hakket
225 g. brød eller god bolle, gerne grovbolle skåret i tern
1 liter kogende vand
Ca. 1 spsk. grøntsagsboullion
- eventuelt 2 tsk. tørret brændenælde( kan købes i supermarkeder) er et godt mineraltilskud
- eventuelt en lille håndfuld tørret arame tang. Der er en tang i tynde strimler, der har en blid havsmag - skåret i mindre strimler. Tang bruger jeg tit i retter, hvor der også er løg og tomat i, for så kan jeg også få hjemmeboende børn til at spise det, så kan de ikke smage tangen. Tang er et vigtigt kosttilskud at få en gang imellem.
Hvidløgsbrød:
4 store skiver brød eller 4 boller halverede
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg knust
eventuelt revet ost ca. 25 g.
Løg, hvidløg og peberfrugt svitses i olie ca. 3 minutter.
Tilsæt tomater og chili.
Lad retten simre i 5 minutter.
Rør boullion, vand og brødterninger i suppen.
Kom tørret brændenælde og arametang i suppen.
Lad suppen småkoge indtil suppen er tyk, ca. 15 minutter.
Lav i mellemtiden hvidløgsbrødene:
Rist brødene/ bollerne på en brødrister eller i ovn.
Dryp olie ud over brødene, kom hvidløg på og gnid det udover brødet.
Drys ost over brødet og grill eller bag brødene i 2 – 3 minutter i ovnen, så osten er smeltet.
Server suppen sammen med brødene :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar