En dejlig lækker dessert på alle tider af året. Om vinteren bagt i ovnen og om sommeren bagt ved grill eller bål pakket ind i staniol.
4 - 8 faste æbler
50 g marcipanmasse eller rørsukker eller farin
50 g smør
2 tsk. kanel
25 g hasselnødder eller valnødder
3 spsk rosiner – kan udelades eller brug andet tørret frugt i tern
eventuelt 1/4 liter piskefløde eller vanilleis
Vask og tør æblerne, fjern stilkene og udhul æblerne fra den ende, hvor blomsten sidder.
Stil æblerne i et smurt ovnfast fad – eller i små skåle, en til hver.
Hak nødderne.
Bland nødderne med blødt smør, kanel, marcipan og rosiner og fyld det i æblerne.
Bag æblerne 20 min. ved 200 grader.
Server æblerne varme eventuelt med iskoldt flødeskum eller vanilleis pyntet med et lille drys kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar