Bagte rodfrugter på en anden måde :-)
4 personer
1 porrer snittet i tynde skiver
4 - 5 store tomater skåret i skiver
250 g. persillerod skrællet og skåret i tynde skiver
250 g. kartofler skrællet og skåret i tynde skiver
persille og dild hakket fint til drys
salt – peber
1 tsk. grøntsagsboullionpulver
1 dl. kogende vand
Topping; Revet ost eller masser af hakkede krydderurter
Smør et stort ildfast fad med lidt olie.
Læg persillerod, kartofler, porrer og tomater i lag i fadet.
Start med halvdelen af kartoflerne, drys de hakkede urter over hvert lag og drys med lidt peber og salt.
Kom derefter et lag af hver af de andre grøntsager og slut med halvdelen af kartoflerne.
Opløs boullion i det kogende vand og hæld det over grøntsagerne.
Dæk fadet med staniol.
Prik huller i så dampen kan komme ud.
Bag retten i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
Fjern staniol og drys retten med osten.
Bag retten med ost i 10 minutter ved 180 grader.
I steden for persillerod kan bruges pastinak eller selleri.
Dejlig grønsagsret - den skal jeg vist have afprøvet en dag.
SvarSletGod fornøjelse med det :-)
Slet