Dejligt med grove boller og god smag. Du kan vælge at lave et brød af dejen.
50 g. gær
2 dl. mælk eller vand
1 dl juice eller mælk
2 tsk salt.
80 g rosiner
200 g. fintrevne rå kartofler
2 spsk. sirup
1 tsk olie
250 g. kamutfuldkornsmel eller fuldkornsspeltmel
400g. hvedemel eller speltmel
æg til pensling
Opløs gæren i væsken.
Rør salt, rosiner, kartofler i og derefter så meget af melet som dejen kan tage så det bliver en blank og smidig dej.
Lad dejen hæve i en time.
Ælt dejen igen og form dejen til boller eller et brød
Efterhæv i ½ time på bageplade.
Pensel eventuelt med sammenpisket æg og bag bollerne i 15 -17 minutter og brødet ca. 30 -35 minutter ved 180 grader.
50 g. gær
2 dl. mælk eller vand
1 dl juice eller mælk
2 tsk salt.
80 g rosiner
200 g. fintrevne rå kartofler
2 spsk. sirup
1 tsk olie
250 g. kamutfuldkornsmel eller fuldkornsspeltmel
400g. hvedemel eller speltmel
æg til pensling
Opløs gæren i væsken.
Rør salt, rosiner, kartofler i og derefter så meget af melet som dejen kan tage så det bliver en blank og smidig dej.
Lad dejen hæve i en time.
Ælt dejen igen og form dejen til boller eller et brød
Efterhæv i ½ time på bageplade.
Pensel eventuelt med sammenpisket æg og bag bollerne i 15 -17 minutter og brødet ca. 30 -35 minutter ved 180 grader.
Uhmm de ser lækre ud :-)
SvarSletDe er også rigtig gode - god fornøjelse med at bage dem:-)
Slet50 g gær??
SvarSletJa godt set - der skal bruges 50 g. gær... Tak for det :-)
SvarSlet