Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 7. januar 2012

Spanakopita.

Er en Spinatret med butterdej der smager virkeligt godt!
- også god som gæstemad til dem der normalt spiser kød ;-)
4 personer
450 g. helbladet spinat evt. frosset
2 spsk. olivenolie
2 store løg hakket
4 æg
200 g. fetaost i tern eller smuldret
250 g. champignon i skiver
salt – peber
1 pk. Butterdej 450 g.

Løgene svitses i olien 
Bland løgene med spinaten og er spinaten frossen lad retten stå og simre til spinaten er helt optøet. 
Tilsæt champignon og lad dem simre med 2 minutter. 
Tag gryden fra varmen og rør feta i retten. 
Smag til med salt og peber. 
Rør æggene i retten.
Dejen deles i to dele til bund og top. 
Halvdelen rulles ud og lægges i et smurt ovnfast fad. 
Dæk også kanterne med dej. 
Spinatfyldet hældes i og resten af dejen rulles ud så det passer som låg som lægges ovenpå spinatblandingen. 
Lav hakker i kanten af dejen som damp kan komme ud fra. 
Spinatkagen bages ved 180 grader i 45 minutter til den er helt gylden. 
Serveres med en god salat f.eks. tomatsalat.
Kan sagtens spises kold dagen efter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar