Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 7. januar 2012

Spanakopita.

Er en Spinatret med butterdej der smager virkeligt godt!
- også god som gæstemad til dem der normalt spiser kød ;-)
4 personer
450 g. helbladet spinat evt. frosset
2 spsk. olivenolie
2 store løg hakket
4 æg
200 g. fetaost i tern eller smuldret
250 g. champignon i skiver
salt – peber
1 pk. Butterdej 450 g.

Løgene svitses i olien 
Bland løgene med spinaten og er spinaten frossen lad retten stå og simre til spinaten er helt optøet. 
Tilsæt champignon og lad dem simre med 2 minutter. 
Tag gryden fra varmen og rør feta i retten. 
Smag til med salt og peber. 
Rør æggene i retten.
Dejen deles i to dele til bund og top. 
Halvdelen rulles ud og lægges i et smurt ovnfast fad. 
Dæk også kanterne med dej. 
Spinatfyldet hældes i og resten af dejen rulles ud så det passer som låg som lægges ovenpå spinatblandingen. 
Lav hakker i kanten af dejen som damp kan komme ud fra. 
Spinatkagen bages ved 180 grader i 45 minutter til den er helt gylden. 
Serveres med en god salat f.eks. tomatsalat.
Kan sagtens spises kold dagen efter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar