Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 6. januar 2012

Varm Kage med Æblefyld og Flødeskum

En god weekendkage ;-)
Fyldet kan også være pære eller blommemos.
Kage:
5 dl. hvede eller speltmel
2½ tsk bagepulver
1 tsk. kanel
185 g smør eller plantemargarine
1½ dl. rørsukker
3 æg
¾ dl. mælk eller soyamælk
2 spsk. sirup eller flydende honning
Æblemos:
3 hakkede æbler
½ tsk. kanel
2 spsk.vand
Pynt:
sigtet florsukker
2½ dl piskefløde pisket til flødeskum

Æblemosen: Her kan du også bruge pærer eller blommer. Kom de hakkede æbler i en lille gryde sammen med kanel og vand og lad æblerne stå og simre i ca. 20 minutter. Rør i æblerne undervejs. Skal det gå stærkt, kan du bruge købt æblemos.
Kagen: Sigt mel, kanel og bagepulver sammen i en skål. 
Smelt smør og sukker i en gryde, tag gryden fra varmen og pisk æg og mælk i æggeblandingen. 
Rør det hele i melet. 
Kom halvdelen af dejen i en smurt eller bagepapir beklædt mindre ovnfast fad eller rund kageform. 
Kom den kogte æblemos ovenpå dejen. 
Kom sirup over æblemosen.
Kom resten af dejen over siruppen. 
Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter. 
Stik en strikkepind eller lignende i kagen og se om den er færdigbagt, ved at se om der er ubagt dej på pinden.
Kom kagen på et fad og drys med lidt flormelis over kagen. 
Server den lune kage med pisket flødeskum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar