Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 9. december 2012

Æbleskiver

De bedste æbleskiver er de hjemmelavede, lavet i æbleskivepander.
5 - 6 personer ca. 35 - 38 stk.
7,5 dl. mel gerne speltmel ellers hvede
½ tsk salt
 3 tsk. rørsukker
1½ tsk. kardemomme
1½ tsk. natron
5 æg
6 dl. kærnemælk
Reven skal af ½ økologisk citron
Smør eller kokosolie til at stege æbleskiverne i..

Bland mel, natron, salt, sukker og kardemomme. 
Pisk æg, citronskal og kærnemælk sammen. 
Pisk æggeblandingen i melblandingen. 
Lad dejen stå og sætte sig i mindst ½ time. 
Bag æbleskiverne ved at varme æbleskivepanden godt op og kom lidt af fedstoffet i hullerne på æbleskivepanden og fyld dem næsten op med dej. Vend æbleskiverne mange gange under bagningen med en gaffel eller strikkepind.. 
Det tager ca. 4 minutter at bage en æbleskive.

Tips: Vil du have endnu mere luftige æbleskiver kan du - dele æggene i hvider og blomme og kun komme æggeblommerne i dejen og så piske æggehviderne stive og vende dem i dejen til sidst.

Variation: Skær fire æbler i tynde både og vend dem i kanel og rørsukker. Kom en af disse æblebåde i hver af æbleskiverne, inden de vendes første gang på panden og lad æblebådene bage med. Det smager virkeligt godt.

1 kommentar:

 1. Kære madblogger!
  Vi er en gruppe dedikerede madbloggere fra Facebook-gruppen ”Madbloggernes himmel”, der tæller 166 madbloggere, og vi skriver til dig, fordi vi har fundet din blog på Findeopskrifter.dk
  Vi vil i den forbindelse gerne fortælle lidt om, hvordan Findeopskrifter fungerer, og hvad siden gør ved din blog. Udadtil og ved første øjekast ser alt tilforladeligt ud. En søgemaskine, der hjælper forbrugeren med at finde den rette opskrift på de mange hundrede danske madblogs. Søgemaskiner som Findeopskrifter.dk har altid det ene formål at virke som en indtægtsgivende forretning for indehaveren. Den skal tiltrække en masse trafik og kan på det grundlag sælge annoncer. Det er der som sådan ikke noget galt med. Det er måden Findeopskrifter gør det på, der har fået os op af stolen.
  I denne mail vil vi ikke gå ned i alt for tekniske detaljer, men blot beskrive, hvordan det forgår. På denne blog kan du finde den tekniske dokumentation af problemet http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/
  I grundtræk bruger Findeopskrifter din blog til at få kunder i butikken. Det gør de ved, at du tilmelder din blog og giver dem lov til at vise dit indhold mod at få trafik fra deres side. På de links tilbage til din blog har de været så kreative at tilføje en såkaldt no-follow-attribut. Og hvad er det så for en fyr? Jo det er en lille besked til søgemaskinerne om, at linket ikke er sikkert og derfor ikke skal tælles med, når siden skal ”rangeres” – med andre ord, hvor højt oppe på f.eks. Google din blogs sider skal vises. Dertil kommer, at Findeopskrifter beder om at få tilføjet et lille badge — logo om man vil — på den tilmeldte blog. Det tilføjer fuld linkværdi fra samtlige sider på din blog til Findeopskrifter.
  Det betyder at Findeopskrifter stille og roligt bliver flyttet op ad listen i søgemaskinerne, og din blog bliver flyttet ned. Det er ekstremt vigtigt for en blog, der ønsker reelle læsere, at den er til at finde på Google, og ikke først efter en endeløs række links fra Findeopskrifter. Det betyder også, at de kan tage trafikken på din side og sælge den, da den nu pludselig er blevet til trafik på deres. I vores verden er det en umådelig lidtet sympatisk måde at drive forretning på.
  Mange af os har fra starten studset over Findeopskrifter og har derfor ikke tilmeldt os trods gentagende forespørgsler fra Findeopskrifter. De, der nåede at tilmelde sig, har haft svært ved at komme ud igen, men er på forlangende blevet frigjort.
  Vi kan ikke bestemme over din blog eller dine valg. Men nu ved du, hvordan de opererer, og hvad konsekvensen er af dette. Vi beder blot om, at du tænker lidt over det. Skal dit arbejde være deres brød? Eller vil du ikke finde dig i at blive udnyttet? Vi finder os ikke i det, og vil gerne hjælpe dig, hvis du heller ikke vil tjene som en lille brik i Findeopskrifters puslespil.
  Meld dig ud af Findeopskrifter og vær med til at sende et signal om, at man ikke bør kunne lukrere på andres arbejde på denne uærlige måde. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan få Findeopskrifter til at opføre sig ordentligt og behandle os og vores arbejde med respekt.
  Med venlig hilsen
  Madbloggernes himmel

  SvarSlet