En anden måde at få protein på, med kogte linser i bollerne og bollerne er lækre :-)
18 stk.
2 dl. røde linser
salt
50 g. gær
3 dl. vand
2 dl. yoghurt, surmælksprodukt eller sojamælk med 1 tsk. citronsaft
3 spsk. olie
1 spsk. rørsukker
2 gulerødder groftrevet
200 g. spelt eller hvede fuldkornsmel
500 g. hvede eller speltmel
Kom linserne i en gryde og dæk dem med vand og kom ½ tsk salt i vandet. Kog linserne i 10 minutter.
Hæld linserne op i en sigte og lad vandet løbe fra imens de køler af.
Bland gær med vand og yoghurt.
Kom olie, sukker, gulerødder og kogte linser i og rør rundt.
Kom melet i dejen og ælt til en smidig dej.
Sæt dejen til hævning i 1 time.
Form dejen til 18 boller der sættes på bageplader.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Bag bollerne ved 180 grader i 17 – 20 minutter.
18 stk.
2 dl. røde linser
salt
50 g. gær
3 dl. vand
2 dl. yoghurt, surmælksprodukt eller sojamælk med 1 tsk. citronsaft
3 spsk. olie
1 spsk. rørsukker
2 gulerødder groftrevet
200 g. spelt eller hvede fuldkornsmel
500 g. hvede eller speltmel
Kom linserne i en gryde og dæk dem med vand og kom ½ tsk salt i vandet. Kog linserne i 10 minutter.
Hæld linserne op i en sigte og lad vandet løbe fra imens de køler af.
Bland gær med vand og yoghurt.
Kom olie, sukker, gulerødder og kogte linser i og rør rundt.
Kom melet i dejen og ælt til en smidig dej.
Sæt dejen til hævning i 1 time.
Form dejen til 18 boller der sættes på bageplader.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Bag bollerne ved 180 grader i 17 – 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar