En lækker tærte
3 - 4 personer
Tærtedej
3 - 4 personer
Tærtedej
200 g. speltmel eller hvedemel 100g. smør
3 spsk. fløde eller soyamælk
3 -4 spsk. vand
Tærtefyld
2 spsk. olivenolie
1 løg stort hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 glas marinerede artiskokker
200 g. spinat
14 - 16 topskud fra brændenælder – kan udelades
lidt revet muskatnød
Salt – peber
2 æg
lidt citronsaft
3-4 spsk. fløde
4 spsk. parmesanost
fintrevet
Tilbehør: 200 g.fineærter og fintrevet parmesanost
Tilsæt fløde og derefter vand.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform.
Prik
tærtebunden med en gaffel og kom tærten i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Svits løget i olien i 3 minutter.
Tilsæt hvidløg, rør rundt
og kom artiskokker, brændenældeblade, musktnød i gryden rør det godt rundt og tilsæt
derefter spinatbladende.
Lad retten småkoge i 4 -5 minutter.
Smag til med
salt og peber.
Rør æg, fløde og citronsaft sammen.
Kom spinatblandingen
på tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
Drys eventuelt med fintrevet parmasanost
Bag tærten i ca. 20- 25 minutter ved 180 grader
Server tærten f.eks. med ærter der lige er kogt i 1 minut
og drysset med fintrevet parmasanost..
Hej. Jeg har linket til din blog i mit indslag idag. Håber det er OK. Jeg glæder mig til at følge din blog fremover.
SvarSletDet er helt fint - dejligt at du kan bruge mine opskrifter ;-) mange hilsener Lue
SvarSlet