Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 12. juli 2012

Grøn tærte med Artiskok, Spinat og Brændenælde

En lækker tærte
3 - 4 personer
Tærtedej
200 g. speltmel eller hvedemel 100g. smør
3 spsk. fløde eller soyamælk
3 -4 spsk. vand 
Tærtefyld
2 spsk. olivenolie
1 løg stort hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 glas marinerede artiskokker
200 g. spinat
14 - 16 topskud fra brændenælder – kan udelades
lidt revet muskatnød
Salt – peber
2 æg
lidt citronsaft
3-4 spsk. fløde
 4 spsk. parmesanost fintrevet
Tilbehør: 200 g.fineærter og fintrevet parmesanost

Ælt tærtedejen sammen ved at smuldre smørret i melet. 
Tilsæt fløde og derefter vand.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. 
Prik tærtebunden med en gaffel og kom tærten i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Svits løget i olien i 3 minutter. 
Tilsæt hvidløg, rør rundt og kom artiskokker, brændenældeblade, musktnød i gryden rør det godt rundt og tilsæt derefter spinatbladende.  
Lad retten småkoge i 4 -5 minutter. 
Smag til med salt og peber. 
Rør æg, fløde og citronsaft sammen. 
Kom spinatblandingen på tærtebunden og hæld æggeblandingen over.  
Drys eventuelt med fintrevet parmasanost
Bag tærten i ca. 20- 25 minutter ved 180 grader


Server tærten f.eks. med ærter der lige er kogt i 1 minut og drysset med fintrevet parmasanost..

2 kommentarer:

  1. Hej. Jeg har linket til din blog i mit indslag idag. Håber det er OK. Jeg glæder mig til at følge din blog fremover.

    SvarSlet
  2. Det er helt fint - dejligt at du kan bruge mine opskrifter ;-) mange hilsener Lue

    SvarSlet