Uden hvedemel og æg, og kun lidt honning eller Birkesød.
Kagerne er tætte og bløde med en intens smag af chokolade og kokos
med et strejf af banan.
120 g. havremel – blendet havregryn
75 g. Kokosmel
2 spsk. kakao pulver usødet
Et nip salt
1 tsk. bagepulver
1 stor banan moset
1 dl kokosmælk - her kan du også bruge soyamælk eller alm.
mælk, men det giver en mere intens smag at bruge kokosmælk
3 spsk. birkesød - som er sødestof fra Birketræer eller 6
spsk. Akacesirup eller honning
1 tsk. ren vanille
60 g. hakkede mørk
chokolade
evt. 3 spsk. grofthakkede mandler
evt. 3 spsk. tørrede Gojibær - som er et meget sundt tørret bær med
en rød farve, smager som en blanding af rosin og tranebær.
– det kan du vælge
også at gøre, eller komme nogle andre nødder og tørrede frugter(uden sukker da
det ikke behøves) i.
Pisk havremel, bagepulver, kakaopulver, salt og kom halvdelen af den hakkede chokoladen i.
Bland kokosmælk, banan, vanille og
sødestof sammen evt med en blender. Kom denne blanding over i melblandingen
Tilsæt de hakkede tørrede bær.
Ælt dejen.
Form 12 – 13 store kugler af dejen med fugtige hænder.
Tryg dejkuglerne flade på bagepapir på en bageplade.
Drys kagerne med resten af den hakkede
chokolade.
Bag kagerne ved 180 grader i 10 - 12 minutter. Lad kagerne afkøle.
Server ;-)
Hejsa:)
SvarSletJeg kunne rigtig godt tænke mig, at lave disse kager. Jeg regner med de skal bages i ovnen, men hvor lang tid?
mvh. maja
undskyld den er smuttet med at sætte tid på. ca. 10 - 12 minutter ved 180 grader ligesom småkager, og ja de bages i ovnen - jeg retter lige i opskriften - tak for at du skrev :-D mange hilsener Lue
SvarSlet