God smag og god krumme ;-)
Jeg har altid holdt af krydderboller og her kan jeg både få "overen og underen" ;-)
Jeg har altid holdt af krydderboller og her kan jeg både få "overen og underen" ;-)
½ pk gær
2½ dl. lunkent vand
1 tsk salt
100 g. rugmel
ca. 600 g. spelt eller hvedemel
2 tsk. kardemomme eller kanel
1 æg eller lidt olie
Bland gær i vandet samen med salt og kardemomme.
Kom 200 g.
af melet i dejen og lad dejen stå og hæve – gerne et par timer. Kom ægget i
dejen og 400 g. mel mere ælt dejen godt
og kom så meget mel i dejen at den er god at ælte.
Lad dejen hæve ½ time.
Form dejen
til store boller og bag dem 180 grader i 20 minutter.
Spis dem enten som de er
eller del dem og rist dem i ovnen eller på brødrister.
Kom evt. dem du ikke skal
bruge i fryser til senere brug, når du en dag har lyst til krydderboller.
Husk at del bollerne inden du fryser dem ned.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar