- En kage med en hel masse mandler eller nødder som topping :-)
en kage, en ½ bradepandefuld
250 g. rørsukker
250 g. smør
250 g. hvede eller speltmel
1 tsk. bagepulver
Topping:
200 g.mandler eller andre nødder hakket groft
150 g. rørsukker
150 g. smør
4 spsk. hvede eller speltmel
4 spsk. fløde
Pisk æg og sukker godt og tilsæt smørret og pisk det med.
Bland melet med bagepulver og sigt det i dejen.
Rør dejen let sammen og kom den i en smurt eller bagepapirbeklædt form.
Bag kagen ved 180 grader i 30 - 35 minutter.
Topping:
Bland sukker, smør, fløde og mel i en gryde og kog blandingen sammen.
Hæld de hakkede mandler i.
Tag kagen ud af ovnen efter de 30 - 35 minutter når kagen er bagt også i midten - stik en strikkepind eller lignende i kagen og se efter at der ikke hænger dej ved pinden. Tag kagen ud af ovnen og bred topping ud over kagen.
Kom kagen tilbage i ovnen og bag den færdig ved 180 grader i 10 – 12 minutter.
Skær kagen ud i stykker og server ;-)
Uhm, en god gammel kending. Den ser lækker ud :-) Måske skulle jeg også snart bage sådan en.
SvarSlet