Lækre og nemme kager at lave, efter at du har været ude og nyde det dejlige weekendvejr ;-)
125 g. smør
2 dl. vand
150g. hvedemel eller lyst speltmel
¼ tsk. salt
3 æg
Fyld.
½ l. piskefløde
2 spsk.pulverkaffe
2 tsk.sukker
2 tsk. kakaopulver
8 -12 tsk. blåbær eller solbær syltetøj
Glasur:
150 g. florsukker
½ tsk.olie
ca. 2 spsk. stærk færdiglavet kaffe
Kom smør og vand i en gryde og lad det koge.
Drys melet i og pisk til dejen er ensartet og slipper gryden.
Tag gryden fra varmen og rør saltet i.
Rør æggene i et ad gangen og pisk godt indimellem.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir vha. en sprøjtepose med tylle eller tag en frysepose hvor du klipper 2 snit i det ene hjørne. Kom dejen i og brug fryseposen som en engangs sprøjtepose.
Lav kagerne ca 10 cm. lange.
Bag kagerne ved 200 grader i 15 – 18 minutter – de skal være let lysebrune. Husk ikke at åbne ovndøren de første 15 minutter af bagetiden – for så falder kagerne sammen. Tag en kage ud af ovnen og se om den bevarer faconen – gør den ikke, skal resten af kagerne have 2 -3 minutters mere bagetid.
Lad kagerne afkøle.
Fyld ikke kagerne med flødeskum, før end kort før de skal serveres .Du kan piske flødeskummet og have det hele klar, så tager det kun ganske kort tid at anrette kagerne.
Pisk fløden til flødeskum og bland forsigtig kaffepulver, sukker og kakaopulver i flødeskummet.
Skær et låg af kagerne.
Fyld kagerne med kaffeflødeskummet.
Kom en tsk. syltetøj ovenpå flødeskummet i hver kage.
Rør glasuren sammen og smør kagelågene med glasuren.
Læg kagelågene ovenpå kagerne med flødeskummet i.
Server...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar