Så er det forår, og de små spæde mælkebøtteblade er helt fine
til at komme i en salat. Fyldt med bitterstoffer der er super godt for vores
fordøjelse, lever og galde.
1 stor gulerod groft revet
4 dl. hakkede små mælkebøtteblade
150 g. spirer
4 spsk. solsikkefrø
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt – peber
Riv guleroden groft.
Skyl mælkebøttebladene grundigt – lad dem
eventuelt ligge i en skål med koldt vand – så stiger diverse græsstrå op til
overfladen.
Hæld mælkebøttebladene i en sigte og knug dem i et viskestyke, så de
ikke er våde.
Hak mælkebøttebladene groft.
Hak spirerne en gang over hvis de er lange.
Bland mælkebøtteblade, gulerod og spirer.
Rør dressingen sammen og
smag til med salt og peber.
Bland dressingen
i salaten.
Svits solsikkefrøene i to minutter på en tør pande – de skal kun lige ændre farven lidt.
Køl
solsikkefrøene af og drys dem over salaten.
Server
Ingen kommentarer:
Send en kommentar