En dejlig tærte både til frokost, aftensmad og til at tage med til arrangementer med fællesspisning.
Tærtedej:
100 g. rugmel
100 g. hvedemel eller spelt
1 tsk. salt
2 spsk yoghurt naturel, creme fraiche eller skyr
75 g smør
eventuelt 1 - 2 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g kogte rødbeder
en håndfuld frisk basilikum
3 æg
2 dl. fløde
ca. 200g. fetaost
salt - peber
Start med at koge rødbederne i vand med ½ tsk. salt i ca. ½time , i længere tid, hvis rødbederne er store.
Hæld vandet fra rødbederne og kom koldt vand over, så er skrællen nem at gnide af.
Bland rugmel, hvedemel, salt og surmælksprodukt og smuldr smørret deri.
Saml dejen eventuelt med lidt vand.
Lad dejen hvile i køleskabet ½ time.
Rul dejen ud og kom den i tærteform.
Skær de kogte rødbeder i skiver eller stave og læg dem på tærtebunden.
Hak basilikum groft og fordel det i tærten.
Pisk æg og fløde sammen med salt og peber, og hæld det over tærten.
Smulder fetaosten over tærten.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 45 minutter, til den er gylden.
Server med en god blandet grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar