Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 17. marts 2012

Tærte med rødbeder, feta og basilikum

En dejlig tærte både til frokost, aftensmad og til at tage med til arrangementer med fællesspisning.
4 - 5 personer
Tærtedej:
100 g. rugmel
100 g. hvedemel eller spelt
1 tsk. salt
2 spsk  yoghurt naturel, creme fraiche eller skyr
75 g smør
eventuelt 1 - 2 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g kogte rødbeder  
en håndfuld frisk basilikum
3 æg
2 dl. fløde
ca. 200g. fetaost
salt -  peber

Start med at koge rødbederne i vand med ½ tsk. salt i ca. ½time , i længere tid, hvis rødbederne er store. 
Hæld vandet fra rødbederne og kom koldt vand over, så er skrællen nem at gnide af.
Bland rugmel, hvedemel, salt og surmælksprodukt  og smuldr smørret deri. 
Saml dejen eventuelt med lidt vand. 
Lad dejen hvile i køleskabet ½ time. 
Rul dejen ud og kom den i tærteform.  
Skær de kogte rødbeder i skiver eller stave og læg dem på tærtebunden. 
Hak basilikum groft og fordel det i tærten.
Pisk æg og fløde sammen med salt og peber, og hæld det over tærten. 
Smulder fetaosten over tærten.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 45 minutter, til den er gylden. 
Server med en god blandet grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar