Dejlig kage både til weekend og til fest
Citron-marcipankage med Appelsinsauce |
ca. 6 personer
Kagen:
200 g. smør
150 g. rørsukker
100 g. marcipan groftrevet
3 æg
250 g hvede eller speltmel
1 tsk. bagepulver
fintrevet skal og saft fra 1 citron
Appelsin eller Blommesauce:
Saft, fintrevet skal og appelsinkød fra 2 appelsiner eller
6 blommer skåret i både
6 spsk. rørsukker
100 g. mandler grofthakkede
½ dl. cognac
½ l. creme fraiche
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt.
Tilsæt marcipanen og pisk det med.
Pisk æggene i et ad gangen .
Bland citronskal og saft i dejen.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Kom dejen i en smurt tærteform.
Bag kagen ved 180 grader i ½ time.
Kom sukker i en gryde og lad sukkeret smelte og blive lysebrunt –pas på sukkeret er så over 100 grader varmt.
Kom appelsinsaft og skal eller de delte blommer i gryden sammen med de hakkede mandler.
Citron-marcipankage med blommesauce |
Lad saucen koge under omrøring og skru ned for varmen.
Tilsæt cognac og lad saucen stå og simre i 5 – 6 minutter.
Server kagen sammen med den lune appelsin- eller blommesauce og creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar