Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 29. marts 2012

Citron-marcipankage med appelsin- eller blommesauce

Dejlig kage både til weekend og til fest
Citron-marcipankage med Appelsinsauce
ca. 6 personer
Kagen:
200 g. smør
150 g. rørsukker
100 g. marcipan groftrevet
3 æg
250 g hvede eller speltmel
1 tsk. bagepulver
fintrevet skal og saft fra 1 citron

Appelsin eller Blommesauce:
Saft, fintrevet skal og appelsinkød fra 2 appelsiner eller 
6 blommer skåret i  både
6 spsk. rørsukker
100 g. mandler grofthakkede
½ dl. cognac
½ l. creme fraiche

Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt. 
Tilsæt marcipanen og pisk det med. 
Pisk æggene i et ad gangen . 
Bland citronskal og saft i dejen. 
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. 
Kom dejen i en smurt tærteform. 
Bag kagen ved 180 grader i ½ time.
Kom sukker i en gryde og lad sukkeret smelte og blive lysebrunt –pas på sukkeret er så over 100 grader varmt. 
Kom appelsinsaft og skal eller de delte blommer i gryden sammen med de hakkede mandler. 
Citron-marcipankage med blommesauce
Lad saucen koge under omrøring og skru ned for varmen. 
Tilsæt cognac og lad saucen stå og simre i 5 – 6 minutter.
Server kagen sammen med den lune appelsin- eller blommesauce og creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar