De smager bare godt ;-)
4 personer
Pandekager:
4 dl. spelt eller hvedemel
2 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
4 æg
lidt salt
lidt olie
3 – 4 dl vand
Paprikasauce:
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
2 spsk. olivenolie
1 ds. tomatpure koncentreret
200 g. hvide bønner eller andre bønner udblødt i 8 timer i vand.
2 fed hvidløg
1 – 2 laurbærblad
½ løg
1 spsk. olie
2 røde snackpeber
En lille håndfuld arame tang – dem der er i strimlede tråde
2 tsk. tørret brændenælde eller 4 - 6 friske topskud hakket – de kan plukkes nu
1 spsk. oregano
1 tsk. paprika
salt – peber
eventuelt 1 – 3 dråber tabasco sauce
en stor håndfuld persille hakket
eventuelt ½ l. creme fraiche
Efter at bønner har ligget i blød natten over eller i 8 timer, kommes bønnerne i en gryde med nyt vand, 2 hele fed hvidløg, laurbærblade, løg og olie.
Lad bønnerne simre i 3 kvarter, med låget lagt halvt på, til bønnerne er næsten møre.
Bag pandekagerne imens.
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen og bag pandekagerne på en pande med lidt smør.
Sæt pandekagerne til side eller hold dem lune i ovnen.
Start på Saucen: Svits det hakkede løg i olie, sammen med 2 hakkede fed hvidløg.
Tilsæt tomatpure og de røde peber.
Hæld vand ved så det dækker.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i gryden med tomatsaucen.
Kom de hakkede brændenælder, oregano, paprika og tang i gryden og lad det hele koge endnu et kvarters tid.
Smag til med salt – peber og eventuelt tabasco sauce.
Varm eventuelt pandekagerne let op i ovnen.
Fyld 3 spsk. bønne tomatblanding på hver.
Tilsæt eventuelt 1 spsk. creme fraiche på hver pandekage.
Drys med hakket persille og læg eller rul pandekagen sammen om fyldet. Server :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar