Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 26. marts 2012

Pandekager med hvide bønner, tang og paprika-tomatsauce

De smager bare godt ;-)
4 personer
 
Pandekager:
4 dl. spelt eller hvedemel
2 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
4 æg
lidt salt
lidt olie
3 – 4 dl vand

Paprikasauce:
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
2 spsk. olivenolie
1 ds. tomatpure koncentreret
200 g. hvide bønner eller andre bønner udblødt i 8 timer i vand.
2 fed hvidløg
1 – 2 laurbærblad
½ løg
1 spsk. olie
2 røde snackpeber
En lille håndfuld arame tang – dem der er i strimlede tråde
2 tsk. tørret brændenælde eller 4 - 6 friske topskud hakket – de kan plukkes nu
1 spsk. oregano
1 tsk. paprika
salt – peber
eventuelt  1 – 3 dråber tabasco sauce
en stor håndfuld persille hakket
eventuelt ½ l. creme fraiche

Efter at bønner har ligget i blød natten over eller i 8 timer, kommes bønnerne i en gryde med nyt vand, 2 hele fed hvidløg, laurbærblade, løg og olie. 
Lad bønnerne simre i 3 kvarter, med låget lagt halvt på, til bønnerne er næsten møre.
Bag pandekagerne imens. 
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen og bag pandekagerne på en pande med lidt smør. 
Sæt pandekagerne til side eller hold dem lune i ovnen. 
Start på Saucen: Svits det hakkede løg i olie, sammen med 2 hakkede fed hvidløg. 
Tilsæt tomatpure og de røde peber. 
Hæld vand ved så det dækker. 
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i gryden med tomatsaucen. 
Kom de hakkede brændenælder, oregano, paprika og tang i gryden og lad det hele koge endnu et kvarters tid. 
Smag til med salt – peber og eventuelt tabasco sauce.

Varm eventuelt pandekagerne let op i ovnen. 
Fyld 3 spsk. bønne tomatblanding på hver. 
Tilsæt  eventuelt 1 spsk. creme fraiche på hver pandekage. 
Drys med hakket persille og læg eller rul pandekagen sammen om fyldet. Server  :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar