Et brød med en rigtig god smag, lav surdejen om aftenen og du kan næste dag bage brødet.
Det er hævningerne der sammen med surdejen gør at smagen bliver så god og brødet får den gode krumme.
Surdej:
1/3 pk. gær ca. 15g.
4 dl. vand
200 g. rugmel
Dej:
1 spsk. sirup
2 tsk. salt
2 spsk.olie
Ca. 400 g. spelt eller hvedemel
Rør surdejen sammen om aftenen i en skål.
Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet indtil næste dag.
Rør sirup, olie, salt og det meste af melet i surdejen.
Ælt dejen og kom eventuelt det sidste mel i.
Dejen skal ikke være meget fast.
Lad dejen hæve i 2 timer.
Ælt dejen og form den til et brød eventuelt med lidt mere mel.
Rids brødet og lad det hæve på bageplade i en time.
Bag brødet ved 180 grader i ca. 30 – 35 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar