Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 22. marts 2012

Landbrød med let surdej

Et brød med en rigtig god smag, lav surdejen om aftenen og du kan næste dag bage brødet. 
Gør det gerne i weekenden, hvor der er tid til de to hævninger. 
Det er hævningerne der sammen med surdejen gør at smagen bliver så god og brødet får den gode krumme.
Surdej:
1/3 pk. gær ca. 15g.
4 dl. vand
200 g. rugmel
Dej:
1 spsk. sirup
2 tsk. salt
 2 spsk.olie
 Ca. 400 g. spelt eller hvedemel

Rør surdejen sammen om aftenen i en skål. 
Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet indtil næste dag.
Rør sirup, olie, salt og det meste af melet i surdejen.   
Ælt dejen og kom eventuelt det sidste mel i. 
Dejen skal ikke være meget fast. 
Lad dejen hæve i 2 timer. 
Ælt dejen og form den til et brød eventuelt med lidt mere mel. 
Rids brødet og lad det hæve på bageplade i en time. 
Bag brødet ved 180 grader i ca. 30 – 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar