Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 19. september 2011

Spinatlasagne med ricottaost

En dejlig lasagne..
4 – 6 personer
1 kg. spinat frisk eller frossen
250 g. ricottaost
150 g. parmasanost revet
250 g. lasagneplader
1½ dl. crème fraiche
Tomatsauce:
2 spsk. olivenolie
1 løg hakket
2 fed hvidløg knust
2 tsk. oregano
eventuelt  2 spsk. friske  basilikumblade
8 store modne tomater eller 2 ds. hakkede tomater
salt – peber

Lad løget simre i olie i 5 minutter. 
Tilsæt tomater, hvidløg, oregano, basilikum og lad saucen simre videre i 15 – 18 minutter. 
Smag til med peber og salt. 
Er det frossen spinat, så kom den i en gryde med lidt vand i bunden og lad det lige koge op, så spinaten er tøet op – hæld spinaten i en sigte.  
Er det frisk spinat, så hak spinaten og varm den op i en gryde i et - to minutter til den lige er faldet sammen. 
Kom spinaten i en skål og tilsæt ricotta og halvdelen af parmesanen. Rør rundt og smag til med peber og salt.
Smør et ovnfast fad og dæk med lasagneplader. 
Fordel halvdelen af tomatsaucen over, derefter halvdelen af spinatblandingen og derefter lasagneplader, og gentag en gang mere, slut med lasagneplader. Smør creme fraichen ud over lasagnepladerne og drys med resten af parmesanen. 
Bag lasagnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Server med en råkost eller salat.

2 kommentarer: