Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 8. september 2011

Nødde Briocher

Briocher er franske boller med en del smør i dejen. 
Til supper og salater og til en god kop eftermiddagste
12 stk
350 g. grahamsspeltmel eller anden mel
50 g. hakkede valnødder eller hasselnød
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
125 g. smør
25 g. gær
¼ dl. lunkent vand
3 æg

Bland mel, nødder, salt og sukker. 
Hak smørret i. 
Rør gæren ud i en anden skål med vand og pisk æggene i. 
Rør gær-æggeblandingen i melet og ælt dejen sammen. 
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ½ time.
Ælt dejen igennem og del den i 13 stykker. 
Form 12 boller og lav 12 små kugler der sættes ovenpå bollerne der har fået lavet en lille fordybning foroven med en finger. 
Lad briocherne hæve ¾ time. 
Pensl evt. med æg og bag dem ved 220 grader til de er gyldne ca. 10 - 12 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar