Briocher er franske boller med en del smør i dejen.
Til supper og salater og til en god kop eftermiddagste
350 g. grahamsspeltmel eller anden mel
50 g. hakkede valnødder eller hasselnød
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
125 g. smør
25 g. gær
¼ dl. lunkent vand
3 æg
Bland mel, nødder, salt og sukker.
Hak smørret i.
Rør gæren ud i en anden skål med vand og pisk æggene i.
Rør gær-æggeblandingen i melet og ælt dejen sammen.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ½ time.
Ælt dejen igennem og del den i 13 stykker.
Form 12 boller og lav 12 små kugler der sættes ovenpå bollerne der har fået lavet en lille fordybning foroven med en finger.
Lad briocherne hæve ¾ time.
Pensl evt. med æg og bag dem ved 220 grader til de er gyldne ca. 10 - 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar