Jeg har en del nedfaldsæbler i haven, så det er en af grundende til at det blev æbleboller jeg her har bagt, som smager godt, men jeg kunne lige så godt have kommet squash, gulerod, rødbede eller pærer i dejen :-)
12 stk.
2 dl surmælksprodukt creme fraiche, ymer, soya yougurth eller juice
50 g. gær
1 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
75. g græskarkerner, solsikkekerner eller en græskar fuldkornsmel blanding
200 g. groft revet æbler eller squash, gulerødder, pærer eller rødbeder
75 g. grahamsmel
450 g. hvede eller speltmel
mælk eller æg til pensling
og kerner til pynt
Bland vand og surmælksprodukt og opløs gæren.
Tilsæt salt, sukker, kerner eller frø, groftrevet æble og grahamsmel.
Bland dette.
Kom hvedemelet i dejen lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve i 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 boller som sættes til hævning i ½ time på bageplade.
Pensl bollerne og drys med kernerne.
Bag bollerne ved 200 grader i 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar