Har du lyst til et godt brød, så vælg f.eks. det her :-)
50 g. sesamfrø
50 g.gær
3 spsk. lunkent vand
½ l. kærnemælk eller anden surmælksprodukt eller sojamælk og 1 tsk. eddike/ citronsaft
2 spsk. olie
400 g. hvede eller speltmel
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
200 g. hirseflager
Mel til æltning
Rist sesamfrø på en tør pande.
Rør gæren med det lunkne vand.
Varm kærnemælken til den er lun men ikke mere lun end at gæren kan tåle det.
Tilsæt gærblandingen.
Tilsæt olie, salt, sukker, hirseflager og sesamfrø – rør dejen sammen.
Tilsæt melet og ælt dejen igennem og sæt dejen til hævning i ½ time.
Ælt brødet igennem og form et brød der sættes på bageplade og ridses.
Lad brødet efterhæve i 10 – 20 minutter.
Pensl evt med æg og drys med sesamfrø.
Bag brødet i 200 grader i ca. 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar