Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 6. september 2011

Hirse-sesambrød

Har du lyst til et godt brød, så vælg f.eks. det her :-) 
et brød
50 g. sesamfrø
50 g.gær
3 spsk. lunkent  vand
½ l. kærnemælk eller anden surmælksprodukt eller sojamælk og 1 tsk. eddike/ citronsaft
2 spsk. olie
400 g. hvede eller speltmel
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
200 g. hirseflager
Mel til æltning

Rist sesamfrø på en tør pande. 
Rør gæren med det lunkne vand. 
Varm kærnemælken til den er lun men ikke mere lun end at gæren kan tåle det. 
Tilsæt gærblandingen. 
Tilsæt olie, salt, sukker, hirseflager og sesamfrø – rør dejen sammen. 
Tilsæt melet og ælt dejen igennem og sæt dejen til hævning i ½ time. 
Ælt brødet igennem og form et brød der sættes på bageplade og ridses. 
Lad brødet efterhæve i 10 – 20 minutter. 
Pensl evt med æg og drys med sesamfrø. 
Bag brødet i 200 grader i ca. 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar