Dejligt krydret ret, men ikke stærkt :-)
3 – 4 personer.
4 gulerødder skrællet på langs i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. ingefær fintrevet
½ tsk. vanille
1 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
2 spsk. olie
salt – peber
en stor håndfuld rucolasalat eller anden bitter salat skåret i strimler
200 - 225 g. kogte kikærter evt. økologisk fra dåse
revet skal fra en citron, og noget af saften efter smag
soya sauce
En stor rest kogte ris eller nylavede kogte ris
½ spsk. gurkemeje
1 spsk. smør ellerolie
en stor håndfuld rosiner eller tranebær
Svits løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, vanille, kanel, allehånde, og kardemomme i olie med ikke så høj varme, så det simrer i 10 minutter, så løgene bliver bløde, men ikke brune.
Smag til med peber og salt.
Tilsæt kikærter og varm dem med i 3 - 4 minutter.
Tilsæt salaten og citronskal.
Smag til med citronsaft og soya.
Risen; Smelt smørret på en pande og vend gurkemejen i. Tilsæt de kogte ris og varm retten igennem.
Server med rosiner som drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar