Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 22. september 2011

Indisk krydrede Kikærter med salat og gurkemejeris

Dejligt krydret ret, men ikke stærkt :-)
3 – 4 personer.
3 løg skåret i smalle både
4 gulerødder skrællet på langs i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. ingefær fintrevet
½ tsk. vanille
1 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
2 spsk. olie
salt – peber
en stor håndfuld rucolasalat eller anden bitter salat skåret i strimler
200 - 225 g. kogte kikærter evt. økologisk fra dåse
revet skal fra en citron, og noget af saften efter smag
soya sauce
En stor rest kogte ris eller nylavede kogte ris
½ spsk. gurkemeje
1 spsk. smør ellerolie
en stor håndfuld rosiner eller tranebær

Svits løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, vanille, kanel, allehånde, og kardemomme i olie med ikke så høj varme, så det simrer i 10 minutter, så løgene bliver bløde, men ikke brune. 
Smag til med peber og salt. 
Tilsæt kikærter og varm dem med i 3 - 4 minutter. 
Tilsæt salaten og citronskal. 
Smag til med citronsaft og soya. 
Risen; Smelt smørret på en pande og vend gurkemejen i. Tilsæt de kogte ris og varm retten igennem. 
Server med rosiner som drys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar