Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 22. september 2011

Indisk krydrede Kikærter med salat og gurkemejeris

Dejligt krydret ret, men ikke stærkt :-)
3 – 4 personer.
3 løg skåret i smalle både
4 gulerødder skrællet på langs i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. ingefær fintrevet
½ tsk. vanille
1 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
2 spsk. olie
salt – peber
en stor håndfuld rucolasalat eller anden bitter salat skåret i strimler
200 - 225 g. kogte kikærter evt. økologisk fra dåse
revet skal fra en citron, og noget af saften efter smag
soya sauce
En stor rest kogte ris eller nylavede kogte ris
½ spsk. gurkemeje
1 spsk. smør ellerolie
en stor håndfuld rosiner eller tranebær

Svits løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, vanille, kanel, allehånde, og kardemomme i olie med ikke så høj varme, så det simrer i 10 minutter, så løgene bliver bløde, men ikke brune. 
Smag til med peber og salt. 
Tilsæt kikærter og varm dem med i 3 - 4 minutter. 
Tilsæt salaten og citronskal. 
Smag til med citronsaft og soya. 
Risen; Smelt smørret på en pande og vend gurkemejen i. Tilsæt de kogte ris og varm retten igennem. 
Server med rosiner som drys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar